Utrechtse bushokjes hebben een plantendak

Utrechtse bushokjes hebben een plantendak

door in rubriek bus
Reacties uitgeschakeld voor Utrechtse bushokjes hebben een plantendak

Meer dan 300 bushokjes in Utrecht zijn voorzien van een plantendak om de biodiversiteit in de Domstad te vergroten. De sedumplanten zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Utrecht is de eerste gemeente in Nederland met deze groene bushokjes.

Epsilon, die de bushaltes in opdracht van Clear Channel produceerde, heeft gebruik gemaakt van Mobiroof-cassettes. Groenspecialist Mobilane heeft inmiddels ook bushokjes in Helsingborg (Zweden) voorzien van Mobiroof-cassettes.

Voorbeeld
Volgens Alexander Ilsink, directeur van Mobilane, is er inmiddels interesse van diverse steden in binnen- en buitenland om het Utrechtse voorbeeld te volgen. De vetplantjes kunnen goed tegen droogte en vragen nauwelijks onderhoud. Het sedum vangt fijnstof af en verbetert zo de luchtkwaliteit in de stad. Ilsink: “De Mobiroof-cassettes vangen tevens regenwater op en dat betekent dat de straten minder snel blank staan tijdens flinke regenbuien.”

Woonkwaliteit verbeteren
De gemeente Utrecht wil met groen de woonkwaliteit in de stad verbeteren. Planten, bomen en struiken maken de stad leefbaar en aantrekkelijk voor bezoekers en het is goed voor het milieu. De duurzame bushokjes in de openbare ruimte van de stad sluiten aan bij de ambitie om een groene, sociale stad te worden.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook