Kwaliteit busvervoer stijgt in Noord-Holland
dossier ZE2025

Kwaliteit busvervoer stijgt in Noord-Holland

door in rubriek binnenland, bus
Reacties uitgeschakeld voor Kwaliteit busvervoer stijgt in Noord-Holland

De kwaliteit van het busvervoer in Noord-Holland is in 2018 verbeterd ten opzichte van het jaar ervoor. Reizigers geven het busvervoer in deze regio’s gemiddeld een 7,8. Dit staat in het OV-jaarverslag 2018 van de provincie Noord-Holland.

De provincie Noord-Holland is opdrachtgever voor het openbaar busvervoer in drie concessiegebieden; Gooi- en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord. Gedeputeerde Bereikbaarheid Adnan Tekin: “Ik ben heel trots op dit rapportcijfer. Deze goede waardering van de reizigers is de beste reclame voor het busvervoer.” Noord-Holland toetst jaarlijks of het busvervoer in haar drie concessiegebieden voldoet aan de gestelde eisen. Met een een 7,8 scoort Noord-Holland boven het landelijk gemiddelde van 7,7.

Elektrische bussen
In Haarlem/IJmond en Noord-Holland Noord is een deel van de bussen vervangen door emissievrije, elektrisch aangedreven bussen. Komend jaar zal het aandeel elektrische bussen verder toenemen. Eind 2020 is 50 procent van de bussen in de concessie Noord-Holland Noord elektrisch en wordt in Haarlem-IJmond 70 procent elektrisch gereden.

In regio’s waar te weinig reizigers voor regulier busvervoer zijn, vormen buurtbussen een belangrijke aanvulling op het ov-netwerk. In 2018 werden een recordaantal van 300.000 reizigers vervoerd met de buurtbus.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook