Vervangend busvervoer Hoekse Lijn stopt

Vervangend busvervoer Hoekse Lijn stopt

door in rubriek bus, metro, Rotterdam
Reacties uitgeschakeld voor Vervangend busvervoer Hoekse Lijn stopt

De RET heeft toestemming gekregen van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag om te stoppen met vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn. De metrolijn is zo succesvol dat er nog maar weinig mensen gebruik maken van de bus.

“We doen dit eerder dan gepland vanwege de beperkte aantallen reizigers in de bussen en de succesvolle exploitatie van de metro tot nu toe”, zegt algemeen directeur van de RET Maurice Unck. De bussen en chauffeurs blijven tot 1 november op afroep beschikbaar en kunnen bij verstoringen binnen het uur weer rijden.

Eerder stoppen
De RET was in eerste instantie van plan om het vervangend vervoer pas stil te leggen na de officiële opening van de nieuwe metroverbinding op 1 november. Maar onder de huidige omstandigheden is het logischer om eerder te stoppen, zegt Unck: “In de eerste weken hebben zich op het nieuwe metrotraject geen grote verstoringen en vertragingen voorgedaan. Daarnaast maakt slechts een kleine groep reizigers – op de drukste dagen hoogstens enkele honderden per dag – gebruik van de bussen. Dan is het zowel financieel als op het gebied van duurzaamheid een betere keuze om de bussen alleen nog te laten rijden in het geval zich een verstoring voordoet.”

Bemoedigend
In de eerste week trok de Hoekse Lijn op werkdagen gemiddeld ruim 24 duizend in- en uitstappers. Unck: “Deze cijfers zijn bemoedigend, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Er kunnen zich nog steeds kinderziektes voordoen en cijfers over zo’n korte periode zijn slechts een indicatie voor de langere termijn.” Eén van die kinderziektes is de beveiligingssoftware. Op sommige momenten verlaagt de beveiligingssoftware ten onrechte de snelheid van de metro’s en dit wordt nu nog handmatig wordt gereset. RET is op dit moment druk bezig met een software-update om dit probleem te verhelpen.

Lees ook:
Wachten op Hoekse Lijn voorbij

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook