Münsterland regelt aansluiting op Zwolle

Münsterland regelt aansluiting op Zwolle

door in rubriek grensoverschrijdend
Reacties uitgeschakeld voor Münsterland regelt aansluiting op Zwolle

De Duitse regio Münsterland lanceert per 2030 een S-Bahn-systeem voor stad en omgeving. Daarin is ook een goede aansluiting op Enschede en Zwolle opgenomen.

Dat vertelt Dinand de Jong, projectleider EuregioRail, in het komende nummer van OV-Magazine, dat op 20 maart verschijnt. Het Nederlands-Duitse samenwerkingsverband EUREGIO onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een doorgaande verbinding Zwolle–Münster, die er vanaf 2027 zou moeten komen.

Een tweede wens is om te onderzoeken of de concessie Münsterland, die in 2026 afloopt, en de gezamenlijke treinconcessie Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede, die in 2032 afloopt, tot één grensoverschrijdende concessie worden samengevoegd. Volgens ROCOV-voorzitter Ellen Pot is het in ieders belang om daar een grensoverschrijdende concessie van te maken. Dit was een van de belangrijkste aanbevelingen van het symposium ‘Over de grens zonder overstap’, dat zij organiseerde.

‘Gooi die concessie gewoon open’

De projectleider EuregioRail is daar wel voor te porren: “We hebben nu een stip aan de horizon waar we heen willen. In Duitsland hoor ik mensen zeggen ‘Gooi die concessies gewoon open en voeg het samen’, maar onder Nederlanders leeft veel meer koudwatervrees.”

 

In de regio Münsterland lopen ze alvast op de troepen vooruit, met het project ’S-Bahn Münsterland’. De Jong: “Ze gaan daar vanaf 2030 een S-Bahn-systeem introduceren voor de stad Münster en omgeving. Daarin is ook een goede aansluiting op Zwolle meegenomen.”

In het komende nummer van OV-Magazine vertellen Dinand de Jong en Ellen Pot meer over de Duits-Nederlandse samenwerking en gaan zij inhoudelijk dieper in op het belang van grensoverschrijdend vervoer voor de regio. Wilt u het magazine ontvangen? Neem dan een abonnement.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook