OV-Magazine 1/2020 is verschenen

OV-Magazine 1/2020 is verschenen

door in rubriek grensoverschrijdend
Reacties uitgeschakeld voor OV-Magazine 1/2020 is verschenen

Het eerste nummer van deze jaargang van OV-Magazine ligt vandaag op de mat. Terwijl Nederland in de ban is van de coronacrisis, besteedt OV-Magazine speciale aandacht aan grensoverschrijdend vervoer.

Met onder meer:

Frank van Setten voelt zich een bevoorrecht mens
Na 48 jaar werken in het ov blikt de pionier van regionale concessies terug en vooruit. Over vervisgrating van het mooiste regionale netwerk van Europa.

Internationale ticketverkoop moet eenvoudiger worden
Meer en meer reizigers verkiezen de internationale trein boven het vliegtuig, maar er zijn ook barrières. Betere ticketing is een eerste stap om internationaal treinreizen aantrekkelijker te maken.

Brugge-Breskens: het succes van buslijn 42
In het grensoverschrijdend ov is geen onbelangrijke rol weggelegd voor de bus: Nederland kent vijftig grensoverschrijdende buslijnen met afstanden tot 50 km. Een succesvol voorbeeld vinden we in Zeeuws-Vlaanderen, waar Connexxion en De Lijn samen de lijn Brugge-Breskens exploiteren.

Regio Gronau-Enschede wil grensoverschrijdende concessie
Het Nederlands-Duitse samenwerkingsverband EUREGIO en ROCOV Overijssel willen dat er vanaf 2027 een directe trein Zwolle-Münster komtEr gaan zelfs al stemmen op voor een grensoverschrijdende concessie. 

Aken-Maastricht en straks Luik: het drielandenspoor
Een economische driehoek die drie landen verbindt, verdient een trein die deze drie landen verbindt, vinden ze in Limburg. En dinternationale rijdende RE18 doet dat sinds januari 2019 – maar dan door twee landentussen Aken en Maastricht. Eind 2022 moet ook Luik aanhaken. 

En we noemen het: HOV – of liever BRT?
HOV wordt vooral geassocieerd met railvervoer. Rene Borsje en Wijnand Veeneman gaan na of het internationale begrip BRT (Bus Rapid Transit) de lading beter dekt.

Als speciale service is het hoofdinterview met Frank van Setten hier integraal te lezen. Wilt u het hele magazine digitaal of in print ontvangen? Neem dan een abonnement.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook