FlixBus terug op Nederlandse wegen

FlixBus terug op Nederlandse wegen

Nadat FlixBus enige tijd de activiteiten had gestaakt, herstart het bedrijf per donderdag 18 juni de dienstregeling in Nederland. In de bussen gelden wel aanvullende  hygiëne- en veiligheidsmaatregelen.

De groene bussen verbinden dan zeven Nederlandse steden met meer dan dertig Europese bestemmingen. De belangrijkste bestemmingen zijn onder andere:

  • In Nederland: Amsterdam, Den Haag, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam & Utrecht.
  • In België en Frankrijk: Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Parijs & Rijsel.
  • In Duitsland: Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München & Stuttgart

“Om te beginnen hervatten we de verbindingen waar de grootste vraag naar is onder onze reizigers”, vertelt Jesper Vis, directeur van FlixBus Benelux. “Op basis van de vraag van de klant worden steden geleidelijk aan toegevoegd, zodat we uiteindelijk zodat we uiteindelijk een geoptimaliseerd netwerk kunnen uitrollen.”

Extra regelgeving

In overeenstemming met lokale regelgeving biedt FlixBus een beperkt aantal zitplaatsen aan boord aan. Verder is in- en uitstappen alleen mogelijk via de achterdeur van de bus, gebeurt de ticketcontrole contactloos en is desinfectiemiddel aan boord van de bus.

Zowel op de halte als tijdens het in- en uitstappen geldt de anderhalvemeterregel voor reizigers. Tijdens de reis en bij het in- en uitstappen zijn mondkapjes verplicht.

In nauwe samenwerking met deskundigen en autoriteiten worden de maatregelen geëvalueerd en later aangepast.

Eén reactie

  1. Domino
    22 juni 2020 om 11:13

    Ik dacht eerst mooi. Maar ik ging eens een route plannen, van Rotterdam naar Maastricht en het is totaal niet interessant. De route wordt gepland over Brussel, over Amsterdam of over Duisburg. En de bus doet er gemiddeld zo’n 5-7 uur over. Enige voordeel is dat je in deze bus wel een fiets mee kunt nemen wat in de trein belachelijk genoeg nog steeds niet kan.

Lees ook