Hoekse Lijn wordt nu echt metro aan zee

Hoekse Lijn wordt nu echt metro aan zee

De verlenging van de Hoekse Lijn tot aan Hoek van Holland Strand gaat eind september of begin oktober van start. Onder de projectnaam ‘Metro aan Zee’ gunde de gemeente Rotterdam het werk aan de combinatie Boskalis Swietelsky.

Deze aanbesteding is het grootste contract van het project, vertelde projectleider Joan van der Veen, met een waarde van 32.8 miljoen euro. “Natuurlijk zijn er al veel voorbereidende werkzaamheden gedaan, dit gaat echt om het civieltechnische werk. Dat omvat onder meer de aanleg van een spoorbaan, de bouw van gesloten metrobakken door de duinen en de bouw van het nieuwe station Strand.”

De opdrachtnemer start eind september of begin oktober met het werk. Dat past binnen de planning van Metro aan Zee, waarvoor oplevering voor zomer 2022 gepland staat. Daarna volgen nog testen en wordt proef gereden.

Lees ook: Hoe software Hoekse Lijn parten speelde

Eén reactie

  1. Frans Eekhout
    11 september 2020 om 16:27- Reageren

    Eerst geloven dan zien, maak er de “strand expres of lijn” van wanneer metrolijn B van Nesselande waar ook een strand ligt naar Hoek van Holland strand gaat rijden.
    Naast Zandvoort aan Zee met de trein hopelijk dan nog een …aan Zee bestemming maar dan met de metro.

Laat een reactie achter

Lees ook