HTM en RET schalen bus en metro af

HTM en RET schalen bus en metro af

In Rotterdam en Den Haag worden de dienstregelingen in oktober al afgeschaald. RET schrapt spitsritten van de metro en HTM verlaagt de busfrequenties en wijzigt de dienstregeling van RandstadRail.

Dinsdag 13 oktober maakte het kabinet de nieuwe coronamaatregelen bekend. Een gedeeltelijke lockdown moet ervoor zorgen dat het aantal verkeerbewegingen drastisch wordt verminderd. Reizigersaantallen lopen daardoor verder terug, zo is de verwachting.

Een dag later maakten RET en HTM de afgeschaalde dienstregelingen bekend, die eind oktober al ingaan. Deze maatregelen staan los van de versobering van het ov in 2021 te wachten staat. Maatregelen voor verdere afschaling in 2021 komen mogelijk op een later moment nog, vertelt een woordvoerder.

Wijzigingen RET en HTM

De Rotterdamse vervoerder schaalt per 26 oktober de extra spitsritten van de metro af, wegens oplopend ziekteverzuim onder rijdend personeel. Op alle lijnen blijft wel elke 10 minuten een metro rijden, behalve op het stuk Steendijkpolder – Hoek van Holland. Een actueel overzicht vindt u in de RET Reisplanner of de RET Real Time App.

De maatregelen van het kabinet hebben volgens de Haagse vervoerder geen extra impact op de dienstregeling, maar HTM had al et voornemen af te schalen. Extra busritten in de spits vervallen en spitsbus 29 vervalt helemaal, terwijl de meeste busfrequenties worden verlaagd. Per 22 oktober vervalt ook tram 34 op de RandstadRail. Op lijn 19 worden R-nettrams ingezet in plaats van RandstadRailtrams. Een actueel overzicht vindt u in de HTM Reisapp.

Eerder maakten ook OV-bureau Groningen Drenthe en provincie Friesland al bekend om de busdiensten af te schalen, in overleg met vervoerders Qbuzz en Arriva.

Laat een reactie achter

Lees ook