Saskia Kluit nieuwe voorzitter Rover

Saskia Kluit nieuwe voorzitter Rover

Saskia Kluit, oud-directeur van de Fietsersbond, volgt Walter Etty op als voorzitter van reizigersvereniging Rover.

Op 21 november wordt zij tijdens de Algemene Ledenvergadering benoemd. Zij is vanuit het bestuur voorgedragen en er zijn geen tegenkandidaten.

Kluit (47) was de afgelopen elf werkzaam bij de Fietsersbond, waarvan de laatste vijf jaar als directeur. Verder was zij voorzitter van de Dutch Cycling Embassy. Sinds afgelopen mei is ze bovendien senator in de Eerste Kamer namens GroenLinks.

Fiets én ov

Vrijwel iedere fietser is óók een fervent gebruiker van het openbaar vervoer, stelt Kluit. Ze vindt dat ov-reizigers een sterke belangenbehartiger verdienen en hoopt Rover beter op de kaart te zetten en daarmee meer leden en meer bekendheid te behalen.

Terwijl in het ov veel gesproken wordt over bezuinigen, pleit Kluit juist voor investeringen: “Zes miljoen mensen in Nederland hebben geen rijbewijs, dat is bijna een derde van de bevolking. Voor mensen met een beperking is ov  zelfs de enige vervoerwijze. Met minder ov krijgen zij minder de kans om mee te doen met de maatschappij. En op het platteland is goed ov nog belangrijker.”

Sinds 2008 is directeur Freek Bos de vertegenwoordiger van Rover aan de gesprekstafels. Het bestuur geldt als ondersteuning van het bureau. Saskia Kluit wil het bureau en de vereniging helpen om te groeien, waarbij de kracht van de huidige organisatie behouden blijft. Hierbij kan Rover veel leren van de ervaring die Saskia heeft opgedaan bij de Fietsersbond.

Laat een reactie achter

Lees ook