Ze zijn er, de toppers

“Juist in deze tijd besef ik hoe belangrijk ons beroep is”, vertelde chauffeur Nico laatst voor onze portrettenserie ‘Toppers van Transdev. Hij vervoert coronapatiënten van en naar het ziekenhuis. In deze verhalen over onze medewerkers in coronatijd is dat de grote gemene deler: juist nu merk je hoe essentieel veilig vervoer is voor de verbinding in onze samenleving. 

Toen ik gevraagd werd om columnist te worden, had nog niemand kunnen vermoeden dat de wereld van het openbaar vervoer zo snel zou veranderen. Wat schrijf je in zo’n situatie in je eerste column? Wat ik nu op papier zet, kan morgen anders zijn. Daarom schrijf ik graag over een tijdloos thema: veiligheid.  

Samen houden we Nederland bereikbaar voor mensen die het ov echt nodig hebben. Dat heeft de afgelopen maanden tot schrijnende taferelen geleid. Onze voertuigen blijven grotendeels leeg, terwijl het aantal incidenten juist stijgt. Voor de reizigers die afhankelijk zijn van bus, trein, tram of metro, dreigt een gevoel van onveiligheid te ontstaan. Ze zijn ongerust over raddraaiers en coronaspugers, maar ook over de kans op besmetting met COVID19. Zijn de bussen wel schoon? Word ik niet besmet door een medereiziger?  

Datzelfde geldt voor medewerkers. Wat is de veiligste optie? Een mondkapje? Een protectiescherm? De voordeur op slot houden? Als iemand die zijn hele carrière al bezig is met het thema veiligheid, gaat dit me aan het hart. Juist veiligheid, zowel voor reizigers als onze mensen, moet op de eerste plek staan. Hoe doen we dat?  

Natuurlijk staat dit thema ov-breed boven aan de agenda. De samenwerking met andere vervoerders verloopt prettig in deze coronatijd, onder de bezielende begeleiding van OV-NL. Samen staan we sterk geldt ook zeker voor de sector. Samen praten we met de staatssecretaris over voorwaarden voor een veilige herstart. Bij de opschaling van onze dienstverlening per 1 juni werd het niet-medische mondkapje verplicht in het ov. Ook krijgen S&V-medewerkers meer bevoegdheden om te handhaven. Zijn we er daarmee? Nee. We moeten hard werken om onze reizigers weer een veilig en vertrouwd gevoel te geven. En daarvoor hebben we de inzet en het enthousiasme van onze medewerkers hard nodig. 

Ze zijn er, de toppers die het openbaar vervoer weer tot een fijne, vertrouwde basis voor reizigers gaan maken. Van taxichauffeur Nico tot treinmachinist Ronald die trots is dat we Nederland toch maar mooi draaiende houden. Van Fleur en Willeke op de ambulance tot en met Evelyn, Monique en Jack op de bus. Plus alle andere collega’s die me hebben laten zien dat ze zo waardevol bijdragen aan de mobiliteit in Nederland. Mobiliteit zorgt voor verbinding. Juist nu.  

Juist daarom blijf ik me dagelijks hardmaken voor veilig vervoer. Hoe zorgen we ervoor dat het ov nu en in de toekomst die betrouwbare factor in het leven van onze reizigers blijft? Het is geen gemakkelijke klus om de enorme dip in het aantal reizigers om te keren. Het wordt hard knokken voor onze reizigers. Een uitdaging die ik graag aanga, samen met mijn collega’s. En samen met de hele ov-sector. 

Deze column is eerder verschenen in OV-Magazine 2/2020. Wilt u OV-Magazine voortaan in print of digitaal ontvangen? Neem contact op of neem een abonnement.

Laat een reactie achter