Wouter Koolmees nieuwe directeur NS

maandag 10 oktober 2022

NS heeft een nieuwe president-directeur gevonden. Per 1 november wordt Wouter Koolmees, oud-minister van Sociale Zaken, de opvolger van interim-directeur Bert Groenewegen. Hij wordt aangesteld voor een periode van vier jaar.

Wouter Koolmees (45) was minister van Sociale Zaken in het kabinet Rutte III, in de periode 2017 tot begin 2022. Van 2010 tot 2017 was hij namens D66 financieel woordvoerder in de Tweede Kamer. Hij rondde zijn studie economie aan de Universiteit Utrecht in 2001 af.

De D66-politicus laat weten zin te hebben in zijn nieuwe klus. “Ik ken NS in de hoedanigheid van reiziger goed, ik ben een grootverbruiker van de trein. Ik ben altijd onder de indruk van hoe goed we het in Nederland geregeld hebben. Toch staat NS steeds meer onder druk en dat geldt ook voor haar prestaties. Samen met alle NS’ers wil ik ervoor zorgen dat de reiziger tevreden is en dat NS de noodzakelijke ambities van Nederland op het gebied van bereikbaarheid en duurzaamheid kan waarmaken.”

Hij stapt op een moeilijk moment in bij de vervoerder, die recent aankondigde de dienstregeling in 2023 te willen inkrimpen vanwege het personeelstekort. Ook is het aantal reizigers nog steeds niet op het niveau van voor de coronacrisis.
 

Beste,

Ik, als Internationaal reis ervaringsdeskundige en business developer, heb ik wel enige ideeën voor de nieuwe President directeur van de NS, Wouter Koolmees die ik graag met hem zou willen delen en zo mogelijk bespreken.

Hoe kom ik in contact met dhr. Koolmees?

Ik hoor graag van u.

Dank en met vriendelijke groet,
Frank Wulffelé

U kunt mij bereiken via:
Email: frank@fishion.com
Mobiel: 0622600282

Geachte heer Koolmees,
Het is goed te begrijpen dat de NS kampt met personeelstekorten en daarom noodmaatregelen moet treffen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden en de passagiers een veilig gevoel te geven.

Ik vroeg me af of het in deze barre tijden niet de moeite waard is om met personeel en bonden in gesprek te gaan over het thema "rondje rond de kerk". Ik weet dat deze aanpak niet de voorkeur geniet van de bonden en --een meerderheid?-- van het personeel. Maar --voor zover ik dat kan overzien-- deze aanpak leidt tot een meer efficiënte inzet van personeel en materieel omdat de afhankelijkheid van op tijd aankomende treinen minder wordt.

Personeel en bonden zouden toch akkoord moeten willen gaan om dit "rondje rond de kerk" voor tenminste een tijdelijke periode in te zetten?

Ik wens u veel sterkte met uw uitdagende nieuwe baan.
Hartelijke groet,
Michel Wesseling
m.g.wesseling@gmail.com
+31653362067

Geachte heer Koolmees,
Volkomen machteloos richt ik mij tot u.
Na veel frustraties over mijn Flex abonnement, (slechte of verkeerde informatie, lange wachttijden enz)
ben ik in december overgestapt op Dal voordeel op Saldo abonnement met Keuzedagen. Daarvoor is EUR 87,70 afgetrokken van mijn bankrekening. Vanaf dat moment ben ik bezig om te achterhalen waar ik mijn Keuzedagen kan inzien. Weer lange wachttijden, weer informatie waar ik niets meer kon, weer een heleboel frustraties en kwaadheid.
Vanmiddag heb ik het weer geprobeerd. Uiteindelijk, na weer 20 minuten in de wacht te hebben gestaan, blijkt dat die niet geregistreerd staan. Er is iets fout gegaan bij NS, maar de personen die daar iets mee konden waren niet te bereiken. Of ik daar over terug kon bellen. Ik heb gezegd dat ik hierover al zo vaak gebeld had, niemand mij hiermee helpt en ik hartstikke kwaad ben. De hoorn werd er opgegooid. Ik heb klachten formulieren ingevuld naar NS, wordt niet op gereageerd. Ik wordt hier helemaal gek van!! Dit is niet normaal!
Ik kan u aantonen via mijn telefoonrekeningen hoe vaak en hoe lang ik met NS gebeld heb.
Hopelijk helpt dit om antwoord te krijgen, ik overweeg anders andere stappen.
Mijn OV kaartnummer is; 3528 0704 0081 1469
Manja Houba
tel; 06-15182797
mail; m.houba@versatel.nl

Graag attentie. Smeriger treinen WE LIJKEN WEL EEN OOST EUROPEES LAND. VR GR JAN

Geachte NS,
Omdat mijn ov chip verlopen was wilde ik me aanmelden voor ov pay.
Daar krijg je 2 vragen waarvan de 2e is of je jonger bent dan 12 of ouder dan 65- zo ja dan kun je NIET aanmelden voor ov pay omdat de korting nog niet geregeld is!!!?
Heel merkwaardig; heb nog nooit een dubbeltje korting gehad als 65+ maar nu kan ik geen ov pay krijgen vanwege een korting die tot heden niet bestaat!
Ik weet niet wie de marketeers zijn bij NS maar dit is wederom een mislukte actie waarmee alleen maar irritatie wordt opgewekt!
Met de prijzen gaan jullie het natuurlijk ook niet winnen-> retourtje haarlem-hoorn voor 2 personen € 48,00 Dan gaan we toch maar met de auto want incl parkeerkosten is dat toch veel voordeliger.
Heb niet de indruk dat er op deze hartekreten wordt gerageerd maar ik heb mijn hart gelucht. Het zou mooi zijn als de NS eens zijn voordeel zou doen met reizigersinput maar te druk met managen waarschijnlijk 😊
Met vriendelijke groet.
Liesje.oud@hotmail.com

Geachte ns,

Bij demonstraties op straat kan ik deze vermijden door een andere route te kiezen, echter als ik met de trein moet kan ik de pro Palestina demonstraties niet vermijden. Ik vraag u, als eigenaar van de stations, hier tegen op te treden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

flash_onNieuws

Railforum zoekt ov-organisaties voor Raildagen

20 jul om 13:30 uur

Al meer dan veertig ov-organisaties meldden zich aan, om op vrijdag 15 en zaterdag…

Lees verder »
flash_onNieuws

Ov-sector vreest 15% afschaling en vraagt Kamer om actie

19 mei om 13:00 uur

Als de Tweede Kamer niet ingrijpt, dreigt het ov-aanbod tot 2025 met 10 tot 15 procent af te nemen. Dat staat…

Lees verder »
descriptionArtikel

Vervoerregio Amsterdam geeft gratis ov-kaarten aan lage inkomens

8 mei om 12:34 uur

In de regio Amsterdam is het nu mogelijk om acht gratis ov-kaarten aan te vragen per adres voor mensen die deze…

Lees verder »

Innovatie binnen het ov-toekomstbeeld

24 apr om 11:17 uur

Binnen het Toekomstbeeld OV 2040 is ‘innovatie’ één van de vijf doelstellingen. Maar nu het Toekomstbeeld…

Lees verder »
descriptionArtikel

RET-woordvoerder Harbers leidt Mobiliteitsalliantie

10 mrt om 10:14 uur

RET-woordvoerder Rolf Harbers heeft sinds eind 2022 een duobaan: als directeur van de Mobiliteitsalliantie, een…

Lees verder »
descriptionArtikel

Flexibiliteit inbouwen met oog op de toekomst

31 jan om 10:30 uur

De openbare ruimte is zowel onder als boven de grond steeds voller, vertelt Rogier Pennings van Stevin. Daarom…

Lees verder »
-
flash_onNieuws

CNV kondigt vijfdaagse staking streekvervoer aan

30 jan om 14:19 uur

Werknemers in het streekvervoer leggen vanaf 6 februari wederom het werk neer. De staking betreft…

Lees verder »
flash_onNieuws

Dag van de Lightrail: ruimte voor oude én nieuwe ov-plannen

27 jan om 12:14 uur

Officieel heet de Dag van de Lightrail al twee jaar ‘Dag van de Lightrail & Bus Rapid Transit’, maar…

Lees verder »