Oud-NS-top voor de rechter om Limburg

donderdag 16 november 2017
timer 1 min

Vandaag is de rechtszaak begonnen tegen onder meer voormalig NS-topman Timo Huges en René de Beer, oud-Veolia-directeur in Limburg. Het OM verdenkt hen en NS als bedrijf van onder meer corruptie en valsheid in geschrifte. 

De rechtbank 's-Hertogenosch heeft acht dagen voor de behandeling uitgetrokken. NS wilde koste wat kost de concessie Limburg binnenslepen, om zo te voorkomen dat een concurrent toegang zou krijgen tot een deel van het hoofdrailnet. Het bedrijf diende daarom een laag bod in. Bovendien, zo stelt het OM, maakten NS en De Beer gebruik van een schijnconstructie, waarbij de De Beer als ex-Veoliatopman onder zijn concurrentiebeding uit kon komen.

Toen de malversaties aan het licht kwamen, was het einde verhaal voor de bieding van NS en vrijwel de gehele NS-top. De concessie werd gegund aan de nummer 2, Arriva. Een serie rechtszaken en bezwaarprocedures volgden. De strafzaak wordt gezien als het sluitstuk van de hele affaire.

Beetje overdreven om daar NS voor aan te klagen. OM is zelf zeker niet zuiver!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.