Syntus heet in december Keolis Nederland

donderdag 1 juni 2017
timer 2 min

Syntus vervangt in december al de naam door Keolis Nederland. Dat gebeurt in de concessie Almere en de treindiensten Zwolle–Enschede en Zwolle–Kampen.

Dat maakte Syntus-topman Emile Broersma vandaag bekend tijdens de presentatie van de nieuwe treinen voor de Overijsselse spoorlijnen bij Stadler in Erlen. Die dragen nu nog het Syntus-logo, maar dat zal voor december vervangen zijn door Keolis Nederland. "Ergens moet je een keer een knip maken", aldus Broersma. Anders zou de naam Syntus nog tot 2032 in het Nederlandse ov te zien zijn.

Lees ook: Syntus ligt op koers voor groei

De Flirt-3-treinen van Syntus zijn uitgerust met wifi, stopcontacten en usb-aansluitingen in eerste en tweede klas en kennen een gelijkvloerse instap en rolstoeltoegankelijk toilet. De inrichting van de stellen is wat frivoler dan de R-net Flirts van NS en die van Arriva in Limburg, maar weer wat ingetogener dan die NS op het hoofdrailnet heeft rijden. De tweede klas kenmerkt zich door een hoog niveau. Het verschil met de eerste klas is eigenlijk nauwelijks te zien. Wat ook niet helpt is dat de klasse-aanduiding binnenin de treinen nog ontbreekt. Aan het exterieur voegt Stadler nog silhouetten toe van Overijsselse steden.

Lees ook: Niemand bouwt zo snel als Stadler

Technisch verschillen de stellen echter weinig van de Flirts die al in Nederland rijden. Naar verwachting gaat het eerste stel halverwege deze maand op transport naar Nederland voor de eerste testen. Syntus wil graag extra sneltreinen in de spits inleggen, maar stuit daarbij op een tegenvaller. Er is in december waarschijnlijk nog onvoldoende capaciteit op station Zwolle vanwege een misgelopen aanbesteding bij ProRail. De spoorbeheerder werkt nog aan een oplossing. Een alternatief zou zijn dat de sneltrein tijdelijk in Raalte zou eindigen.

Goedendag nu Men blijft maar mooi weer spelen bij Syntus Maar ik als reiziger zie nog steeds veel zaken niet goed gaan bij Syntus Eerst nog maar eens hoe het rond de concessie prov. Utrecht begon. De VVD gedeputeerde die verantwoordelijk was vond het allemaal prachtig wat de nieuwe vervoeder allemaal van plan was. Maar nu de huidige stand van zaken die ik als frequente busreiziger ook van Syntus regelmatig tegenkom. Uitval van ritten zelf geconstateerd op bijvoorbeeld lijn17 50 en 70 . Dus nu nog steeds!! en 5 min. wachten wordt dan 25 min wachten. Enkele chauffeurs willen hun vertraging inhalen en gaan dan racen. In een Setra tussen Doorn en Driebergen Z. NS resultaat natuurlijk 0 procent tijdwinst. En wat er rond Leusden zich afspeelt!!? Overigens Is de provincie zelf mede schuld aan alle ongemakken vooral op de weg. Slecht afgestelde verkeerslichten Zeist Rhenen en Driebergen oa. Auto,s rijden met snelheid gemakkelijk door groen maar de bus geel rood en maar weer wachten.En dan krijgen we de nieuwe vervoerder in Almere . Nu 15 meter stadsbussen lijkt mij geen gemakkelijke klus om een dienst mee te rijden. Kortom het blijft waardeloos alle aanbestedingen mede omdat de verantwoordelijk alleen maar naar..... kijken. Leuk voorbeeld waar Syntus ooit begon rijden ze de lijndienst geheel niet!!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

ILT: Zorgen over Nederlandse spoorinfra blijven

13 jun om 10:07 uur

Elke vijf jaar publiceert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een rapportage over de fysieke kwaliteit…

Lees verder »
descriptionArtikel

Concessie-Utrecht: exit Qbuzz, Keolis blijft

11 jun om 16:38 uur

De twee Utrechtse ov-concessies zijn verleend, aan Transdev (Utrecht Binnen) en Keolis (Utrecht Buiten). De…

Lees verder »
descriptionArtikel

Optimistisch en voorzichtig de transitie vormgeven

31 mei om 08:00 uur

De verwachtingen van publieke mobiliteit zijn hoog. De belofte is dat ontschotten…

Lees verder »
descriptionArtikel

Daimler op st(r)oom in de energietransitie

23 mei om 10:21 uur

“We weten onze elektrische bussen nu goed aan de man te brengen”, vertelt Daimler…

Lees verder »
descriptionArtikel

Ook buiten de stad met de OV + deelfiets combinatie

17 mei om 08:30 uur

In de grote steden zien we steeds meer (verschillende) deelfietsen, al dan niet in combinatie met OV. De…

Lees verder »
descriptionArtikel

FNV zet geplande staking bij Arriva Twente door

2 mei om 16:06 uur

De werknemers van streekvervoerder Arriva hebben er genoeg van. Op maandag 6 mei zullen ze het werk neerleggen…

Lees verder »
descriptionArtikel

Marieke Eyskoot nieuwe stem in bussen van Connexxion, Breng en Hermes

30 apr om 10:06 uur

Marieke Eyskoot, Duurzame lifestyle-expert, is de nieuwe omroepstem in de bussen van Connexxion, Breng en…

Lees verder »
descriptionArtikel

Publieke mobiliteit, noodzakelijk of niet?

29 apr om 09:42 uur

OV-Magazine 1/2024 staat in het teken van publieke mobiliteit: de definitie daarvan…

Lees verder »