TUI gaat nachttreinen aanbieden

dinsdag 3 mei 2022

Reisorganisator TUI gaat in Nederland treinreizen aanbieden naar zes Europese steden. Daarvoor gaat de reisorganisatie een samenwerking aan met GreenCityTrip, dat sinds oktober vorig jaar nachttreinen aanbiedt vanuit Nederland. Met de uitbreiding van het aanbod voor stedentrips hoopt de touroperator zijn vakanties duurzamer te maken. In 2019 kondigde TUI al aan vliegreizen naar Parijs in de ban te doen omdat er minder vervuilende alternatieven zijn voor vluchten op korte afstand. De nachttreinen vertrekken vanuit Amsterdam en Utrecht.

TUI biedt op dit moment al reizen per trein aan, maar dat gaat dan om de internationale NS-treinen of de Thalys. Voor het eerst gaat het bedrijf nu ook nachttreinen inzetten om mensen op hun bestemming te krijgen. De samenwerking met GreenCityTrip maakt deze ontwikkeling mogelijk. 

De reisorganisator boekt de plaatsen bij GreenCityTrip, een dochterbedrijf van de aanbieder van budgetvakanties Flywise voor stedentrips per trein. TUI Nederland doet de vluchten naar die Europese bestemmingen niet allemaal in de ban. Algemeen directeur van Arjan Kers heeft het dan ook over reizen per trein als ‘gelijkwaardige vervanging’ of als ‘waardevolle aanvulling’ op andere vervoersmiddelen, zoals het vliegtuig of de auto.

GreenCityTrip

In een tijd met toenemende vliegkosten – door belastingen, heffingen en hoge olieprijzen – en meer oog voor duurzaamheid, klinkt de roep om alternatieve vervoersopties echter steeds luider. TUI speelt nu in op die roep door de samenwerking met Green City Trip, die twee jaar geleden begon met het charteren van treinen voor stedentrips. Dat had wat voeten in de aarde, maar het merk groeide als kool en inmiddels worden 14 bestemmingen aangeboden en is de bezetting in het 700 passagiers tellende treinstel 95 procent.

Ondernemer Hessel Winkelman van Green City Trip: „Je hoort in de reiswereld van iedereen dat het duurzamer moet. Nu wordt de daad bij het woord gevoegd door de grootste. De trein scheelt bovendien in prijs en stress. Denk maar even aan die lange wachtrijen en annuleringen op Schiphol.”

Stedenreis

De treinreizen kunnen vanaf 11 mei worden geboekt bij TUI. Er is ook de optie om een stedenreis te maken per trein. Die duurt vijf dagen en vier nachten, waarbij de eerste en laatste nacht in de trein worden doorgebracht.

Eerder dit jaar ging OV-Magazine in gesprek met algemeen directeur Arjan Kers, lees hier het volledige artikel.

TUI maakt hiermee het reizen duurzamer, aangenamer en uitdagend. De binnenlandse vluchten zijn niet nodig in Europa, als we meer gebruik maken van de hoge snelheidstrein en de kosten zijn lager dan vliegen ben ik de eerste die met de trein op vakantie ga?

Super idee! Wil graag op de hoogte gehouden worden hierover!

Als vakantie fietser zou ik graag mijn fiets in de trein meenemen om op eigen kracht en met tent in Europa te fietsen. Helaas, fietsen zijn niet welkom op veel internationale treinen. Millieu bla bla praatjes bij diverse spoorwegen. Fietsen dus helaas maar op de auto of in het vliegtuig. Stop het weren van fietsen in treinen, her zou verl vakantiefietsers gelukkig maken en er is heus wel aan te verdienen. Verhoog desnoods het vervoertarief voor fietsen, wij betalen het graag!

Het bijgevoegde fotootje van een Russisch "Platzkartni" nachttreinrijtuig mag naar ik hoop niet kloppen. Beetje vreemde keus! Hier trek je denk ik in West Europa niemand mee.

Graag zou ik de reis bestemmingen met trein ontvangen of kan ik dit online opzoeken?

Met vriendelijke groeten
Inge

Green City Trip lijkt leuk, maar kent niet altijd even klantvriendelijke voorwaarden. Wie ingesteld is op privacy en een cabine voor zichzelf wilt afhuren betaalt honderden Euro's extra. Wie de trein voor alleen de reis wil gebruiken kan niet bij deze firma terecht. De servicepakketten die erbij gekocht worden zijn onnodig duur en enkele reizen boeken (omdat je op een andere dag, al dan niet met een andere trein heen of terug wil) is er niet bij. Vergeleken met zelf een ticket voor de NightJet boeken, een los vroegboekkaartje voor de aanvullende reis en zelf een hotel ter-plekke boeken kan vooral voor wie alleen reist en zelf een privé-cabine wil zomaar een paar honderd Euro schelen. Er kan een grote groep reizigers aangeboord worden, maar aan de aanbieding (én prijs) mag wel even wat gesleuteld gaan worden!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

flash_onNieuws

De Lijn rijdt nieuwe trams in Antwerpen

30 jan om 11:01 uur

De Vlaamse vervoerder De Lijn is per maandag 30 januari gestart met de exploitatie van negen nieuwe trams,…

Lees verder »
descriptionArtikel

Ook NS voert in- en uitchecken met betaalpas in

26 jan om 11:42 uur

Vanaf 31 januari kunnen treinreizigers bij de NS naast de ov-chipkaart ook in- en uitchecken met een…

Lees verder »
flash_onNieuws

Nieuwe NS-intercity toegelaten tot spoor

9 jan om 13:00 uur

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) van fabrikant Alstom…

Lees verder »
descriptionArtikel

Nachttrein Groningen - Schiphol 20 januari van start

9 jan om 12:01 uur

Feestvierders uit bijvoorbeeld Zwolle, Assen of Almere die in Amsterdam of Groningen willen stappen en…

Lees verder »
descriptionArtikel

Eerste nachttrein arriveerde dit weekend vanaf Maastricht op Schiphol

20 dec 2022

De eerste nachttreinverbinding in open toegang is van start gegaan. De Arriva nachttrein arriveerde vanaf…

Lees verder »
flash_onNieuws

‘De reizigers zijn er, nu de stoelen nog’

12 dec 2022

Een grote groep werkgevers, verenigd in de coalitie Anders Reizen, wil in 2030 al zijn zakelijke reizen naar…

Lees verder »
descriptionArtikel

Leidt nieuwe spoordienstregeling tot minder woningen?

6 dec 2022

Door personeelstekorten op het spoor wordt het aanbod van treinen met 10-15% verlaagd. Dit leidt tot een…

Lees verder »
descriptionArtikel

Een derde van de NS-treinen wordt verlengd

6 dec 2022

Een derde van de treinen wordt verlengd vanaf 11 december. Dan start de dienstregeling van 2023. In het weekend…

Lees verder »