TUI gaat nachttreinen aanbieden

dinsdag 3 mei 2022

Reisorganisator TUI gaat in Nederland treinreizen aanbieden naar zes Europese steden. Daarvoor gaat de reisorganisatie een samenwerking aan met GreenCityTrip, dat sinds oktober vorig jaar nachttreinen aanbiedt vanuit Nederland. Met de uitbreiding van het aanbod voor stedentrips hoopt de touroperator zijn vakanties duurzamer te maken. In 2019 kondigde TUI al aan vliegreizen naar Parijs in de ban te doen omdat er minder vervuilende alternatieven zijn voor vluchten op korte afstand. De nachttreinen vertrekken vanuit Amsterdam en Utrecht.

TUI biedt op dit moment al reizen per trein aan, maar dat gaat dan om de internationale NS-treinen of de Thalys. Voor het eerst gaat het bedrijf nu ook nachttreinen inzetten om mensen op hun bestemming te krijgen. De samenwerking met GreenCityTrip maakt deze ontwikkeling mogelijk. 

De reisorganisator boekt de plaatsen bij GreenCityTrip, een dochterbedrijf van de aanbieder van budgetvakanties Flywise voor stedentrips per trein. TUI Nederland doet de vluchten naar die Europese bestemmingen niet allemaal in de ban. Algemeen directeur van Arjan Kers heeft het dan ook over reizen per trein als ‘gelijkwaardige vervanging’ of als ‘waardevolle aanvulling’ op andere vervoersmiddelen, zoals het vliegtuig of de auto.

GreenCityTrip

In een tijd met toenemende vliegkosten – door belastingen, heffingen en hoge olieprijzen – en meer oog voor duurzaamheid, klinkt de roep om alternatieve vervoersopties echter steeds luider. TUI speelt nu in op die roep door de samenwerking met Green City Trip, die twee jaar geleden begon met het charteren van treinen voor stedentrips. Dat had wat voeten in de aarde, maar het merk groeide als kool en inmiddels worden 14 bestemmingen aangeboden en is de bezetting in het 700 passagiers tellende treinstel 95 procent.

Ondernemer Hessel Winkelman van Green City Trip: „Je hoort in de reiswereld van iedereen dat het duurzamer moet. Nu wordt de daad bij het woord gevoegd door de grootste. De trein scheelt bovendien in prijs en stress. Denk maar even aan die lange wachtrijen en annuleringen op Schiphol.”

Stedenreis

De treinreizen kunnen vanaf 11 mei worden geboekt bij TUI. Er is ook de optie om een stedenreis te maken per trein. Die duurt vijf dagen en vier nachten, waarbij de eerste en laatste nacht in de trein worden doorgebracht.


Eerder dit jaar ging OV-Magazine in gesprek met algemeen directeur Arjan Kers, lees hier het volledige artikel.

TUI maakt hiermee het reizen duurzamer, aangenamer en uitdagend. De binnenlandse vluchten zijn niet nodig in Europa, als we meer gebruik maken van de hoge snelheidstrein en de kosten zijn lager dan vliegen ben ik de eerste die met de trein op vakantie ga👍

Super idee! Wil graag op de hoogte gehouden worden hierover!

Als vakantie fietser zou ik graag mijn fiets in de trein meenemen om op eigen kracht en met tent in Europa te fietsen. Helaas, fietsen zijn niet welkom op veel internationale treinen. Millieu bla bla praatjes bij diverse spoorwegen. Fietsen dus helaas maar op de auto of in het vliegtuig. Stop het weren van fietsen in treinen, her zou verl vakantiefietsers gelukkig maken en er is heus wel aan te verdienen. Verhoog desnoods het vervoertarief voor fietsen, wij betalen het graag!

Het bijgevoegde fotootje van een Russisch "Platzkartni" nachttreinrijtuig mag naar ik hoop niet kloppen. Beetje vreemde keus! Hier trek je denk ik in West Europa niemand mee.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

flash_onNieuws

Subsidie voor de Nightjet was niet onwettelijk

17 mei om 16:46 uur

In 2019 stelde de overheid 6,7 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de internationale nachttreinverbinding…

Lees verder »

Thales implementeert ERTMS Centraal Veiligheidssysteem voor ProRail

17 mei om 15:39 uur

ProRail heeft Thales de opdracht gegund om haar European Rail Traffic Management System (ERTMS) Central Safety…

Lees verder »

Trein-vliegtuig-discussie mist nuance

17 mei om 14:48 uur

Momenteel is de trein op alle punten duurzamer dan het vliegtuig, stelt lector duurzame logistiek Paul Peeters…

Lees verder »
Den Haag CS
flash_onNieuws

Stationschefs kunnen zelfsturend alternatief zijn bij computerstoringen   

16 mei om 16:22 uur

Bij massale treinuitval als gevolg van computerstoringen tijdelijk overstappen op spoorboekloos rijden tussen…

Lees verder »
trein shutterstock
flash_onNieuws

NS erkent: te weinig personeel voor dienstregeling

12 mei om 15:12 uur

Na een extra beroep op personeelsleden om de geplande treinen te kunnen laten rijden, geeft NS nu toe dat er te…

Lees verder »
Wim van de Camp Vivianne Heijnen
flash_onNieuws

Scheidend ambassadeur Europees Jaar van het Spoor: “Nu momentum voor de Internationale trein”

10 mei om 17:20 uur

“Als we de Europese treinverbindingen willen verbeteren, moeten we niet blijven overleggen, maar doorpakken. Er…

Lees verder »
waterstoftrein Siemens DB
flash_onNieuws

Siemens en Deutsche Bahn ontwikkelen waterstoftrein met opslagtank-aanhanger

5 mei om 15:13 uur

‘H2goesRail’. Zo heet het Duitse project voor de ontwikkeling van waterstofsystemen voor het spoor. Het eerste…

Lees verder »

Op reis door ov-walhalla Zwitserland

19 apr om 11:26 uur

Zwitserland is hét voorbeeld van een land met een goed ov-netwerk. Alle betrokken partijen stemmen hun vervoer…

Lees verder »