Voorlopig uitstel voor Zaanstreek-Waterland

vrijdag 12 juni 2020
timer 2 min

De Vervoerregio Amsterdam stelt de aanbestedingsprocedure voor de nieuwe concessie Zaanstreek-Waterland voorlopig uit. Nieuwe data voor het indienen van biedingen en voor de start van de concessie zijn nog niet bekend.

In april besloot de Vervoerregio al om de inschrijftermijn voor deze nieuw concessie te verlengen tot 5 november, vanwege de coronacrisis. Nu is besloten dat ‘het op dit moment niet te verwachten lijkt dat er op die sluitingsdatum een passende aanbieding ligt’.

Vorm en duur nog onbekend

Daarom wordt een nieuw moment gekozen voor vervoerders om zich in te schrijven. Daarmee schuift ook de startdatum van de nieuwe concessie op. Het is waarschijnlijk een ‘overbruggingsperiode’ nodig tussen de huidige en de nieuwe concessie. De vorm en de duur van die periode zijn nog niet bekend.

Vorige week lieten Pedro Peters van OV-NL en Jan van Selm van DOVA al weten, dat het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB) met één standpunt naar buiten wil komen hoe vervoerders en ov-autoriteiten omgaan met lopende én nieuwe concessies, als gevolg van de coronacrisis en daarmee gepaard gaande dalende reizigersaantallen. “Het is moeilijk inschrijven voor vervoerders als je niet weet hoe de reizigersgroei of -daling gaat verlopen”, zei Peters. Het NOVB koerst erop om in augustus met een standpunt naar buiten te komen.

Huidige concessies

De huidige concessies voor het busvervoer in de twee concessies Zaanstreek en Waterland lopen in december 2021 af. In 2018 besloot de Vervoerregio deze twee concessies bij afloop samen te voegen en eind 2019 startte de aanbesteding voor de nieuwe concessies Zaanstreek-Waterland.  Wat er zou gebeuren in een eventuele tussenliggende periode tussen de twee concessieperiodes, heeft de Vervoerregio nog niet besloten.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Voorlopig uitstel voor Zaanstreek-Waterland

Nederland 12 januari 2012. Amsterdam zuidoost Arena. EBS Public Transportation BV (kortweg: EBS) is een vervoersmaatschappij op het gebied van regionaal openbaar vervoer in Nederland. EBS werd in 2010 opgericht als onderdeel van de Israelische Egged Group om te kunnen meedingen naar concessies in het Nederlandse openbaar vervoer. De naam EBS staat voor Egged Bus Systems, wat verwijst naar het moederbedrijf Egged. EBS startte op 11 december 2011 met busvervoer in de concessie Waterland, dat tot die datum werd uitgevoerd door Arriva. Hiervoor zijn bij Scania 211 bussen geleased, die voldoen aan de hoogste emissienormen.[1] Bussen van EBS rijden door Noord-Holland. Bussen van EBS zijn voorzien van wifi, extra beenruimte. In de spits rijden er veel meer bussen. R-net Door de in het OV-bureau Randstad samenwerkende overheden wordt een hoogwaardig netwerk van bus-, tram-, metrolijnen en treinverbindingen(Sprinter) voor het hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad ontwikkeld: R-net. Dit lijnennetwerk moet voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria en aan de productformule. Hierin staan betrouwbaarheid, snelheid en goede voorzieningen voor de reiziger centraal. COPYRIGHT Chris Pennarts Blokland 82 3417 MR Montfoort +31653309747 info@chrispennarts.nl www.chrispennarts.nl.

Meer artikelen met dit thema

Autonoom vervoer krijgt vorm in Rotterdam

14 jun om 09:00 uur

Aan de oevers van de Maas, op een industrieterrein precies tussen Rotterdam en Schiedam, trekt een oudere…

Lees verder »
descriptionArtikel

Beperkte bereikbaarheid in beeld

11 mei om 09:15 uur

Voor veel mensen in Nederland is bereikbaarheid vanzelfsprekend. Even op de fiets stappen om boodschappen te…

Lees verder »
flash_onNieuws

FlixBus mag nachtlijn starten op A'dam Centraal

8 mei om 17:17 uur

Langeafstandsbusvervoer FlixBus startte 11 mei de dagelijkse nachtlijn N75 naar Berlijn vanaf de IJzijde op…

Lees verder »
-
flash_onNieuws

CNV kondigt vijfdaagse staking streekvervoer aan

30 jan om 14:19 uur

Werknemers in het streekvervoer leggen vanaf 6 februari wederom het werk neer. De staking betreft…

Lees verder »

De klantvraag is gewijzigd – nu het ov-product nog

12 jan om 12:06 uur

Bleef tijdens de coronacrisis het ov-niveau nog grotendeels op peil (door extra subsidie vanuit IenW) terwijl…

Lees verder »
descriptionArtikel

Nachttrein Groningen - Schiphol 20 januari van start

9 jan om 12:01 uur

Feestvierders uit bijvoorbeeld Zwolle, Assen of Almere die in Amsterdam of Groningen willen stappen en…

Lees verder »
descriptionArtikel

Eerste nachttrein arriveerde dit weekend vanaf Maastricht op Schiphol

20 dec 2022

De eerste nachttreinverbinding in open toegang is van start gegaan. De Arriva nachttrein arriveerde vanaf…

Lees verder »
descriptionArtikel

Noord-Nederland presenteert ov-Ontwikkelagenda 2040

13 dec 2022

Noord-Nederland heeft haar plannen voor een betere ov-bereikbaarheid gebundeld in de zogenoemde Ontwikkelagenda…

Lees verder »