Voorlopig uitstel voor Zaanstreek-Waterland

vrijdag 12 juni 2020
timer 2 min

De Vervoerregio Amsterdam stelt de aanbestedingsprocedure voor de nieuwe concessie Zaanstreek-Waterland voorlopig uit. Nieuwe data voor het indienen van biedingen en voor de start van de concessie zijn nog niet bekend.

In april besloot de Vervoerregio al om de inschrijftermijn voor deze nieuw concessie te verlengen tot 5 november, vanwege de coronacrisis. Nu is besloten dat ‘het op dit moment niet te verwachten lijkt dat er op die sluitingsdatum een passende aanbieding ligt’.

Vorm en duur nog onbekend

Daarom wordt een nieuw moment gekozen voor vervoerders om zich in te schrijven. Daarmee schuift ook de startdatum van de nieuwe concessie op. Het is waarschijnlijk een ‘overbruggingsperiode’ nodig tussen de huidige en de nieuwe concessie. De vorm en de duur van die periode zijn nog niet bekend.

Vorige week lieten Pedro Peters van OV-NL en Jan van Selm van DOVA al weten, dat het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB) met één standpunt naar buiten wil komen hoe vervoerders en ov-autoriteiten omgaan met lopende én nieuwe concessies, als gevolg van de coronacrisis en daarmee gepaard gaande dalende reizigersaantallen. “Het is moeilijk inschrijven voor vervoerders als je niet weet hoe de reizigersgroei of -daling gaat verlopen”, zei Peters. Het NOVB koerst erop om in augustus met een standpunt naar buiten te komen.

Huidige concessies

De huidige concessies voor het busvervoer in de twee concessies Zaanstreek en Waterland lopen in december 2021 af. In 2018 besloot de Vervoerregio deze twee concessies bij afloop samen te voegen en eind 2019 startte de aanbesteding voor de nieuwe concessies Zaanstreek-Waterland.  Wat er zou gebeuren in een eventuele tussenliggende periode tussen de twee concessieperiodes, heeft de Vervoerregio nog niet besloten.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Voorlopig uitstel voor Zaanstreek-Waterland

Nederland 12 januari 2012. Amsterdam zuidoost Arena. EBS Public Transportation BV (kortweg: EBS) is een vervoersmaatschappij op het gebied van regionaal openbaar vervoer in Nederland. EBS werd in 2010 opgericht als onderdeel van de Israelische Egged Group om te kunnen meedingen naar concessies in het Nederlandse openbaar vervoer. De naam EBS staat voor Egged Bus Systems, wat verwijst naar het moederbedrijf Egged. EBS startte op 11 december 2011 met busvervoer in de concessie Waterland, dat tot die datum werd uitgevoerd door Arriva. Hiervoor zijn bij Scania 211 bussen geleased, die voldoen aan de hoogste emissienormen.[1] Bussen van EBS rijden door Noord-Holland. Bussen van EBS zijn voorzien van wifi, extra beenruimte. In de spits rijden er veel meer bussen. R-net Door de in het OV-bureau Randstad samenwerkende overheden wordt een hoogwaardig netwerk van bus-, tram-, metrolijnen en treinverbindingen(Sprinter) voor het hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad ontwikkeld: R-net. Dit lijnennetwerk moet voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria en aan de productformule. Hierin staan betrouwbaarheid, snelheid en goede voorzieningen voor de reiziger centraal. COPYRIGHT Chris Pennarts Blokland 82 3417 MR Montfoort +31653309747 info@chrispennarts.nl www.chrispennarts.nl.

Meer artikelen met dit thema

OV-bureau vindt nieuwe directeur

4 okt om 10:30 uur
OV-bureau Groningen Drenthe heeft een nieuwe directeur gevonden in Rosalinde Hoorweg (49). Zij werkt nu nog bij…
Lees verder »

Gelderland ontvlecht Achterhoeks ov-flexsysteem

1 okt om 11:46 uur
In de Achterhoek is het ov-vangnet momenteel nog geïntegreerd met het doelgroepenvervoer, maar niet lang meer.…
Lees verder »

RET zet voorlopig minder metro's in

13 sep om 14:37 uur
De RET rijdt sinds 13 september met een versoberde metrodienstregeling, omdat de Rotterdamse vervoerder kampt met…
Lees verder »

Bruno Bruins van HTM naar Keolis

31 aug om 12:55 uur
Bruno Bruins treedt per 1 september toe tot de Raad van Advies van Keolis. De oud-minister had op 31 augustus zijn…
Lees verder »

Leeuwarden sprint weer door naar Zwolle

26 aug om 14:47 uur
De Friese Sprinter vanuit Leeuwarden gaat vanaf 6 september twee keer per uur rechtstreeks naar Zwolle rijden.…
Lees verder »

IJssel-Vecht kost Keolis 2,9 miljoen

24 aug om 13:50 uur
Busvervoerder Keolis moet de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland een schadevergoeding van 2,9 miljoen…
Lees verder »

Twee nieuwe spitslijnen voor het Gooi

23 aug om 15:20 uur
Transdev Nederland rijdt per 23 augustus met twee nieuwe spitslijnen in de concessie Gooi- en Vechtstreek. Buslijn…
Lees verder »

‘De nieuwe infrastandaard is digitaal’

23 aug om 10:33 uur
Veel oude infrastructuur piept, kraakt en is nodig aan vervanging toe. De nieuwe standaard is ‘slim’ voor zowel…
Lees verder »