Zaak Utrecht toch op tijd voor de rechter

Zaak Utrecht toch op tijd voor de rechter

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Zaak Utrecht toch op tijd voor de rechter

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gaat de rechtszaak die Connexxion tegen de provincie Utrecht heeft aangespannen toch behandelen voordat de concessie ingaat. Maar er zit slechts een week of drie tussen de uitspraak en het begin van de concessie.

Het CBb wilde de zaak aanvankelijk deze maand behandelen, maar stelde dat eind juli uit tot het eerste kwartaal van 2017, vanwege capaciteitsgebrek. Het CBb heeft kennelijk toch ruimte gevonden om de zaak eerder te behandelen en zal zich er op 10 oktober over buigen. Waarom dat nu toch mogelijk is, kon de rechtbank niet toelichten.

De concessie Provincie Utrecht gaat in op 11 december aanstaande. Een behandeling van de zaak begin volgend jaar zou dus hebben betekend dat de rechter zich zou moeten buigen over een concessie die al zou zijn ingegaan; een unicum. Het bracht ook de nodige onzekerheden met zich mee voor de reizigers en het personeel.

De provincie Utrecht wil hoe dan ook dat Syntus de concessie met ingang van 11 december gaat rijden. Connexxion is het daar niet mee eens, omdat het bedrijf van oordeel is dat Syntus niet volgens het bestek heeft geboden. Zo laat Syntus een aantal sneldiensten naar De

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook