Van Boxtel blijft topman van NS tot 2019

Van Boxtel blijft topman van NS tot 2019

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de benoeming van Roger van Boxtel als president-directeur van NS verlengd tot 2019. Daarmee is Van Boxtel definitief interim-af. Hij zal zelf de strategie gaan leiden die hij in maart presenteerde.

In 2019 wordt de concessie van NS, die tot 2025 duurt, geëvalueerd en moet het proces van risicobeheersing en verbetering van interne procedures zijn afgerond. Bovendien is Van Boxtel dan ook 65 jaar. Van Boxtel blijft dezelfde arbeidsvoorwaarden houden met alleen een vast jaarsalaris.

De Raad van Bestuur van NS is nu bijna compleet. Naast Van Boxtel bestaat deze nu uit de directeur Financiën Bert Groenewegen, die in april het stokje overnam van Engelhardt Robbe. Susi Zijderveld trad in februari bij NS in dienst met de nieuw opgezette functie van directeur Risicobeheersing en Marjan Rintel trad in juli toe tot de Raad van Bestuur als directeur Operaties. Voor de directeur Commercie & Ontwikkeling zoekt de Raad van Commissarissen nog een bestuurder. Die wordt op dit moment waargenomen door Maurice Unck.

Van Boxtel kwam 1 augustus vorig jaar aan het roer te staan bij het veelgeplaagde spoorbedrijf. Na de fraude in Limburg ruimde het grootste deel van de top het veld. Van Boxtel werd in eerste instantie benoemd voor een jaar om orde op zaken te stellen. Onder zijn leiding kwam NS met een nieuwe strategie, waarbij de meeste retailformules worden afgestoten en Qbuzz verkocht gaat worden. Ook biedt NS of Abellio niet meer mee op Nederlandse spoorconcessies. De nieuwe strategie kwam grotendeels tegemoet aan de wensen die er in de politiek leefden, maar vanuit de bonden kwam er kritiek. FNV noemde de plannen ‘ambitieloos‘.

Eén reactie

  1. D.Berk
    24 december 2016 om 08:41

    Verkoop van Qbuzz. Hopelijk zet van Boxtel dat door.

    1 zin in het stuk valt op “Bovendien is Van Boxtel dan ook 65 jaar” Ok wat wil dat zeggen. Zijn partij is voor langer doorwerken en dar is nu ook wet. Dus Van Boxtel moet dan nog 2 jaar en wat maanden werken….

Lees ook