Schiphol opgenomen in FlixBus-net

Schiphol opgenomen in FlixBus-net

FlixBus biedt vanaf dit voorjaar 22 busverbindingen aan vanuit Europa gericht op luchthaven Schiphol. De frequentie blijft voorlopig nog laag.

Volgende week donderdag start FlixBus met 8 rechtstreekse verbindingen op luchthaven Schiphol vanaf Lille, Brussel, Parijs, Hannover, Halle, Leipzig, Dresden en Praag. In de maanden mei-juni volgen nog eens 14 busverbindingen vanaf Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Heerlen, Aken, Antwerpen, Keulen, Bonn, Koblenz, Karlsruhe, Stuttgart, Ulm, Augsburg en München.

Het gaat meestal om een bestaande busdienst naar Amsterdam die FlixBus verlengt naar Schiphol, zegt FlixBus-woordvoerster Rosa Donat. Van een hoge frequentie is nog geen sprake. Donat: “We rijden in ieder geval dagelijks. Andere grote luchthavens in Europa bedienen we al langer. Het was een kwestie van tijd dat we ook Schiphol in ons netwerk zouden opnemen.”

Vanuit Nederland rijdt FlixBus al op de luchthavens in Brussel, Parijs en Frankfurt en bedient daarmee reizigers die buiten Europa op vakantie gaan. Het busbedrijf werkt sinds kort samen met Air Canada en South African Airlines. Klanten van die vliegmaatschappijen kunnen met FlixBus gratis naar de luchthaven reizen. Dat concept wil FlixBus uitbreiden.

FlixBus is sinds maart opgenomen in de planner van Google Maps, die naast de langeafstandsbussen ook vluchten en treinen laat zien. Met de Nederlandse stichting OpenGeo werkt FlixBus aan actuele reisinformatie in Google Maps. Nu is die info alleen via de FlixBus-app beschikbaar. Een jaar geleden werd de busmaatschappij al opgenomen in de reisadviezen van 9292.

2 reacties

 1. Frans Eekhout
  31 maart 2017 om 14:05

  Goed dat er voor de verbinding Schiphol naar Heerlen. naast de NS trein t.z.t. een alternatief geboden kan worden, indien er bijvoorbeeld voor de veiligheid noodzakelijk onderhoud aan het spoor plaats vinden, en op tijden zoals vroeg in de morgen en laat op de avond wanneer er geen rechtstreekse intercity’s naar Heerlen rijden.
  Frans Eekhout, Landgraaf

 2. Henk
  1 april 2017 om 08:56

  Slim, kan voor meer aanwas zorgen op Schiphol. Bovendien eindelijk concurrentie voor die dure trein. Mogen ze op meer plekken doen. Ook nationaal.

Lees ook