Tickets Londen–Amsterdam gaan hard

Tickets Londen–Amsterdam gaan hard

De rechtstreekse trein die vanaf april tussen Londen en Amsterdam gaat rijden, lijkt in een behoefte te voorzien. Binnen een paar uur na de (vertraagde) verkoopstart, had Eurostar er al duizend verkocht.

Dat laat Eurostar in een reactie weten. De ticketverkoop had eigenlijk afgelopen dinsdagmiddag moeten starten, maar door technische problemen werd dat pas donderdagochtend. Binnen enkele uren verkocht de spoorvervoerder duizend kaartjes voor de rechtstreekse trein.

Vanaf 4 april rijdt de Eurostar twee keer per dag rechtstreeks van Londen St. Pancras naar Amsterdam Centraal. Onderweg stopt de trein alleen in Brussel Zuid en Rotterdam Centraal. De trein slaat dus Lille, Antwerpen en Schiphol over, waardoor de verbinding een scherpe reistijd kan neerzetten: in 3 uur en 1 minuut is de trein in Rotterdam; veertig minuten later komt de trein Amsterdam Centraal binnenrijden.

Op de terugweg is de verbinding nog altijd een stuk minder aantrekkelijk. Vanwege nog niet geratificeerde verdragen moeten reizigers in Brussel met bagage uit de trein voor controle en overstappen. Daardoor is de reistijd langer en bovendien is een ticket Amsterdam–Londen duurder dan Londen–Amsterdam.

Eurostar maakte vandaag ook bekend dat ook op de verbinding van Londen naar Amsterdam mogelijk wordt om de fiets mee te nemen. Dit kost 30 pond.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Eén reactie

  1. RailRoadNL
    23 februari 2018 om 21:30

    Nou mij is het altijd niet gelukt.
    1 de iDeal optie op de eurostar site werkt niet

    2. De prijzen zijn. Verder op geen ander enkele site dan alleen eurostar zelf aangepast. En staan altijd nog op 59 euro (eurostar site: 49)

Lees ook