Investeerder koopt meerderheid in Heliox

Investeerder koopt meerderheid in Heliox

door in rubriek artikel, bus
Reacties uitgeschakeld voor Investeerder koopt meerderheid in Heliox

Het investeringsfonds Waterland koopt een meerderheidsbelang in Heliox, de Nederlandse ontwikkelaar van laadsystemen voor elektrische bussen. Wat voor bedrag er met de investering gemoeid is, wil het bedrijf ‘om concurrentietechnische redenen’ niet zeggen.

Met de investering wil Heliox zijn marktpositie wereldwijd verder versterken. De markt voor elektrische voertuigen groeit snel en Heliox speelt een belangrijke rol in die transitie. Het bedrijf werd in 2009 opgericht vanuit Philips en ontwikkelde in 2013 één van de eerste CCS-plug-in laadsystemen voor elektrische bussen. Inmiddels levert Heliox systemen aan meer dan twintig landen, waaronder Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, het VK, Zweden, Nederland, Turkije, India, Singapore en Nieuw-Zeeland.

In maart implementeerde Heliox DC-laadsystemen voor de vloot van 100 elektrische bussen op de concessie Amstelland-Meerlanden (AML). In totaal is 13 megawatt aan laadinfrastructuur geïnstalleerd met 86 nachtopladers en 23 mogelijkheidsladers.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook