RET zet volgende stap naar zero emissie

RET zet volgende stap naar zero emissie

De RET heeft de volgende stap gezet naar zero emissie met de aanschaf van 143 energiezuinige bussen. Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf en VDL Bus & Coach BV hebben een contract getekend voor de levering van 103 volhybride bussen en veertig dieselbussen. 

De volhybride bussen combineren elektrisch rijden met een dieselmotor. Daarnaast heeft de RET de laatste veertig dieselbussen aangeschaft. De RET bestelde eerder dit jaar al 55 zero emissie bussen. Het grootste deel van de nieuwe bussen moeten eind 2019 gaan rijden.

Volledig zero emissie
De provincies, het Rijk en de vervoersregio’s legden vast dat er vanaf 2025 geen dieselbussen meer worden aangeschaft. Alle dieselbussen moeten in 2030 uit het straatbeeld verdwenen zijn. Honderd procent zero emissie bussen zijn het duurzaamst. De transitie naar een volledige elektrische vloot doet de RET in fases, omdat de technologie op dit vlak zich razendsnel ontwikkelt.

Stap in verduurzaming
Maurice Unck, Algemeen Directeur van de RET: “Met deze overeenkomst zetten we weer een stap in de verduurzaming van onze busvloot. De nieuwe dieselbussen rijden naar verwachting tien tot twintig procent zuiniger dan de huidige diesels, de hybride bussen tot veertig procent. Met deze stap leveren we opnieuw een bijdrage aan de gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen van het Rijk, de regio en de RET.”

Motorgenerator
De hybride bussen maken geen gebruik van de laadinfrastructuur voor de volledig elektrische bussen. Bij de hybride technologie is laden bij een oplaadpunt niet nodig: een motorgenerator wekt de noodzakelijke elektrische energie op.

Eén reactie

 1. Marco
  22 november 2018 om 20:00

  Ik moet jullie zeggen als jullie 143 afschaffen zou ik dat een uitkomst zijn er gaan sttaks 9 december 2018
  Drie bussen naar zuid naar Dordrecht bedoel ik.
  Van de Ret 143van zuidplein naar Dordrecht
  Straks 392 van zuidplein naar Dordrecht
  Straks 192 van zuidplein naar Dordrecht
  En anders om precies het zelfde.
  Dit allemaal in de nieuwe dienstregeling
  Zou te gek worden als er drie bussen naar zuid gaan.
  Dan is het beter dat de RET 143 laat vervallen.
  Mvg.
  Marco

Lees ook