Veolia-aandeel verkocht aan Rethmann

Veolia-aandeel verkocht aan Rethmann

door in rubriek bus
Reacties uitgeschakeld voor Veolia-aandeel verkocht aan Rethmann

Transdev, de Franse moedermaatschappij van onder andere Connexxion en Hermes, krijgt een grote nieuwe aandeelhouder; het Duitse familiebedrijf Rethmann. De samenwerking is een stimulans voor de ambities van Transdev.

Transdev opereert in twintig landen en wil zo haar impact en innovatieve kracht op de Europese mobiliteitsmarkt vergroten. Via Rhenus Veniro, een dochteronderneming, is Rethmann actief in het openbaar vervoer in Duitsland met onder meer bussen (stads- en streekvervoer) en treinen. Jaarlijks worden er meer dan 100 miljoen passagiers vervoerd.

Ov in Duitsland
Veolia verkoopt alle aandelen Transdev, 30 procent van het totaal. Met de nieuwe aandeelhouder Rethmann worden onder meer activiteiten op het gebied van openbaar vervoer in Duitsland aan Transdev toegevoegd. De Rethmann Groep brengt technologische kennis en ervaring op het gebied van dienstverlening.

Duurzame ambitie
Transdev is in Nederland actief onder diverse merknamen zoals Connexxion, Hermes en Witte Kruis. Met duurzame voertuigen en initiatieven draagt Transdev bij aan de energietransitie. Het Franse bedrijf heeft de ambitie zich te ontwikkelen als de nummer één op het gebied van duurzame, en nieuwe vormen van mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook