Joost van der Bijl nieuwe CEO bij EvoBus

Joost van der Bijl nieuwe CEO bij EvoBus

Joost van der Bijl, regiodirecteur Noord- en Oost-Nederland bij NS, start per 1 januari 2020 als nieuwe CEO bij EvoBus Nederland. Hij wordt de opvolger van Hans Smits, die met pensioen gaat.

Van der Bijl heeft jarenlange ervaring opgedaan in het openbaar vervoer bij onder andere Connexxion/Transdev en Qbuzz. Ook was hij bij Abellio, de internationale dochter van NS, verantwoordelijk voor de business development in de bus operatie in Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië. Daarna heeft hij diverse managementposities vervuld in de dagelijkse operatie van NS en de afgelopen twee jaar heeft hij als Regiodirecteur Noord-Oost gewerkt.  Van der Bijl: ”Ik kijk er naar uit om mijn resultaatgerichtheid, kennis van de Nederlandse vervoersmarkt en mijn interesse in de bussen te combineren.”

Hans Smits heeft in de afgelopen 25 jaar, binnen het Daimler concern, diverse internationale managementfuncties bekleed. Vanaf midden 2018 was hij eveneens verantwoordelijk, als interim-CEO, voor EvoBus Nederland en was hij verantwoordelijk voor een waardige opvolger. Smits: ”Ik denk dat wij in Joost van der Bijl een uitstekende opvolger hebben gevonden. Ik heb het volste vertrouwen dat Joost samen met het team het succes van EvoBus Nederland zal gaan voortzetten.” Smits gaat in januari 2020 met pensioen.

 

Laat een reactie achter