Verlenging concessie Amstelland-Meerlanden

Verlenging concessie Amstelland-Meerlanden

door in rubriek bus
Reacties uitgeschakeld voor Verlenging concessie Amstelland-Meerlanden

De Vervoerregio Amsterdam heeft de looptijd van de OV-concessie Amstelland-Meerlanden met vijf jaar verlengd. De concessie eindigt nu in december 2032.

De concessie Amstelland-Meerlanden is op 10 december 2017 van start gegaan voor de duur van tien jaar, met de mogelijkheid om deze periode met vijf jaar te verlengen. Connexxion heeft een schriftelijk verzoek ingediend bij de Vervoerregio Amsterdam voor deze verlenging.

Voor het goedkeuren van de verlenging van de looptijd moet aan een aantal criteria worden voldaan. Zo moet de vervoerder uiterlijk vijf jaar na aanvang van de concessie in zero-emissiebussen en bijbehorende productiemiddelen investeren. Ook moet uit de OV-Klantenbarometer blijken dat het vervoer door de reiziger jaarlijks vanaf de start van de concessie met minimaal een 7,2 wordt gewaardeerd. Verder moet de vervoerder zijn verplichtingen vanaf de start van de concessie in voldoende mate zijn nagekomen.

“Omdat Connexxion aan alle criteria heeft voldaan, heeft het dagelijks bestuur ingestemd met verlenging van de concessieperiode”, zo klinkt het vanuit de vervoerregio.

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook