Internationale HSLs cancelen diensten

Internationale HSLs cancelen diensten

Thalys stopt tenminste tot 30 april met de dagelijkse verbinding Amsterdam – Parijs. De treinreizen tussen Amsterdam en Londen of Berlijn waren al opgeschort.

Thalys dunt de dienstregeling verder uit vanwege de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus. Bovendien zitten er veel minder reizigers in de trein.

Een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Brussel-Zuid blijft vooralsnog wel eenmaal daags rijden, maar reizigers die verder willen naar Parijs missen wel hun aansluiting en kunnen pas de volgende dag verder.

Mike Cooper, CEO van Eurostar, laat weten de komende weken een ‘beperktere dienstregeling door de verminderde vraag om te reizen’ in te stellen. Dit betekent dat de HSL tussen Amsterdam en Londen voorlopig niet rijdt, reizen zijn via de site ook niet te plannen. De lancering van de directe rit Amsterdam – Londen op 30 april is dan ook uitgesteld.

De IC Brussel rijdt nog elk uur tussen Rotterdam Centraal en Antwerpen Centraal, maar rijdt niet vanaf Amsterdam en ook niet tot aan Brussel. De IC Amsterdam – Berlijn rijdt voorlopig niet, maar de ICE tussen Amsterdam – Frankfurt nog wel vier keer per dag. Een einddatum van deze beperkte diensten is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus, schrijft NS International.

2 reacties

  1. Michiel
    2 april 2020 om 17:43

    Cancelen is geen Nederlands woord. Graag annuleren gebruiken.

  2. Chris
    7 april 2020 om 18:16

    Cancelen is anders een ingeburgerd woord in de Nederlandse taal hoor!

Lees ook