3 uur discussie op Zero Emissie Conferentie
dossier ZE2025

3 uur discussie op Zero Emissie Conferentie

door in rubriek bus
2 reacties

Wat is de volgende stap in de uitrol van zero emissie busvervoer in Nederland? Hoe kunnen treinen nog duurzamer gaan rijden? Wat zijn de geleerde lessen tot nu toe, de uitdagingen van vandaag en de kansen van morgen? U hoort het tijdens de digitale, gratis Zero Emissie Conferentie op donderdagochtend 26 november.

Het programma is nu definitief bekend. Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

9.10 – 9.15 uur Welkom en opening door Marc Maartens
9.15 – 9.45 uur Openingskeynote Sharon Dijksma 

De Vervoerregio Amsterdam zet, ondanks de coronacrisis, vol in op emissievrij vervoer. In september kondigde de Vervoerregio aan met een zogeheten coronapakket 235 miljoen euro te investeren. Het overgrote deel (205 miljoen) gaat naar zero emissiebussen en laadinfrastructuur. Voorzitter Sharon Dijksma legt uit waarom en wat dit betekent voor de toekomst van het openbaar vervoer.

9.45 – 10.05 uur Panelgesprek 1: Geleerde lessen 

De afgelopen jaren heeft zero emissie busvervoer in Nederland grote stappen gezet: eind dit jaar is één op de vijf bussen uitstootvrij. Wat hebben we de afgelopen jaren geleerd en wat kunnen we meenemen naar de toekomst?

Met Spencer Milburn (Connexxion) en Marcel Scheerders (provincie Zuid-Holland)

10.05 – 10.25 uur Panelgesprek 2: Energiehubs 

In een toekomst met  bussen zijn energiehubs van onschatbare waarde. Maar hoe zorgen we ervoor dat energiehubs tijdig gerealiseerd worden en hoe houden we rekening met de verschillende belangen?

Met Rogier Pennings (Stevin), Sanne van Breukelen (DOVA) en Leo Vliegenthart (RET)

10.25 – 10.40 uur Koffiebreak: Speeddates met netwerken
10.40 – 10.55 uur Panelgesprek 3: waterstof in beleid

Velen dichten waterstof een gouden toekomst toe in het ov, terwijl anderen het niet kansrijk achten. Waarom moet het ov juist wel of niet investeren in waterstof en welke kansen liggen er voor in de toekomst?

Met Vincent Wever (Goudappel Coffeng), Erwin Stoker (OV-bureau Groningen Drenthe), Dirk Schaap (ministerie IenW) en Frank Versteege (Louwman Groep) 

10.55 – 11.10 uur Panelgesprek 4: waterstof in de praktijk

Velen dichten waterstof een gouden toekomst toe in het ov, terwijl anderen het niet kansrijk achten. Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

Met Oskar Voorsmit (Total Gas Mobility), Michel van der Mark (Qbuzz) en Han van der Wal (zelfstandig projectmanager)

11.10 – 11.30 uur Parallelronde: Interview busfabrikanten 

Hoe kijken de Nederlandse busfabrikanten aan tegen de ontwikkelingen in de zero emissiemarkt? En wat is hun visie op de toekomst?

Marc Maartens gaat in gesprek met Ard Romers (VDL), Peter Bijvelds (Ebusco), Bas Dubois (Volvo) en Joost van der Bijl (EvoBus).

Parallelronde: visie op energiehubs

 

 

 

 

 

Stevin Technology Consultants presenteert haar visie op energiehubs

11.30 – 11.50 uur Panelgesprek 5: Blik op de toekomst 

Met politieke akkoorden in het achterhoofd, moet de elektrificatie van de busvloot verder gaan. Maar hoe ziet de wereld van het zero emissie busvervoer er volgens experts uit in 2021, 2031 en in 2041?

Met Michael de Ruiter (Transdev), Frank van Setten, Wilko Mol (OV-bureau Groningen Drenthe) en Nico van Paridon (Vervoerregio Amsterdam)

11.55 – 12.00 uur Afsluiting en wrap-up door Marc

U kunt zich hieronder gratis aanmelden door uw gegevens in te vullen in de velden en daarna te klikken op de verzend-button. (let op: de verplichte velden (met een *) moeten ingevuld worden, anders wordt er geen e-mail verstuurd)

.

De Zero Emissie Conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door:

2 reacties

 1. Willemjan van de Wetering
  17 november 2020 om 08:40- Reageren

  Hiermee meld ik mij voor de Zero Emissie Conferentie op 26 november 2020.

 2. Guus Puylaert
  Guus Puylaert
  17 november 2020 om 12:00- Reageren

  Beste Willem Jan,

  Dat is fijn om te horen, maar kunt u het formulier hierboven dan invullen? Dan ontvangt u van ons een link waarmee u tzt kunt inloggen.

Laat een reactie achter

Lees ook