Hermes bestelt 32 VDL-bussen Eindhoven
dossier ZE2025

Hermes bestelt 32 VDL-bussen Eindhoven

door in rubriek bus
1 reactie

Vanaf januari 2022 zijn er in het stadsbeeld van Eindhoven 32 nieuwe VDL-bussen te bewonderen. Dat is een nieuwe stap in de vergroening van de busvloot.

In de aanbesteding van de concessie Zuidoost-Brabant heeft Hermes namelijk toegezegd in drie ‘tranches’ tot een volledig zero emissievrije busvloot te komen in 2025. Dit is de tweede stap in dat proces.

Vlnr: Martijn Mentink (Hermes), Christophe van der Maat (Gedeputeerde provincie Noord-Brabant) en Willem van der Leegte (CEO VDL Groep).

VDL en Hermes ondertekenden het contract voor de levering van 32 Citea-stadsbussen. Deze lagevloerbussen hebben een lengte van 12,2 meter. Door de volledig elektrische aandrijflijn, waarbij batterijpakketten in de vloer liggen en de motoren in de wielen zijn geïntegreerd, is er ruimte voor maximaal 110 passagiers aan boord. De 32 nieuwe generatie Citea’s voor Hermes worden in het eerste kwartaal van 2022 geleverd.

Lees ook: Nieuwe VDL-bus kan tot 600 km rijden

Reacties

VDL maakt in oktober pas het volledige ontwerp bekend. Dit is een sneak peek.

Willem van der Leegte, president-directeur bij VDL, prijst de jarenlange kracht door samenwerking in Eindhoven, de thuisbasis van zowel VDL als Hermes. Martijn Mentink, regiodirecteur bij Hermes, voegt daaraan toe met vertrouwen uit te kijken naar de nieuwe generatie VDL-bussen de weg op gaat.

Christophe van der Maat, gedeputeerde van opdrachtgever provincie Noord-Brabant, is blij dat de provincie een bijdrage kon leveren in de financiering. “En het mooiste is dat deze bussen in Brabant worden gemaakt. Deze forse investering is goed voor onze reizigers, Hermes, VDL en de provincie.”

Eén reactie

  1. Frans EEKHOUT
    11 april 2021 om 12:51- Reageren

    Goed dat men voor VDL uit Eindhoven kiest, men had ook bussen uit China kunnen kopen. Door nu voor een Nederlands produkt te kiezen is dat goed voor de werkgelegenheid, de logistieke ondersteuning en het vertrouwen in het eigen Nederlandse kunnen op het gebied van de bouw van bussen, opdat er meerdere ondernemingen mogen volgen die ook met VDL in zee gaan !

Laat een reactie achter

Lees ook