Het boek 'Betere bus'

maandag 6 mei 2024

Foto: Shutterstock

Nu te bestellen! 

Betere bus 

BRT en andere vormen van hoogwaardige bus 

In juni verschijnt bij Acquire, uitgever van onder meer OV-Magazine, het boek ‘Betere bus’ van de hand van Rob van der Bijl en Niels van Oort. U kunt vanaf nu uw exemplaar reserveren en/of uw belangstelling kenbaar maken voor de Masterclass die de auteurs dit najaar verzorgen. 

Meer dan BRT 

Rob van der Bijl en Niels van Oort hebben dit boek geschreven om alle mogelijkheden van hoogwaardige bus in openbaar vervoer voor het voetlicht te brengen. Betere bus staat niet alleen voor BRT (‘Bus Rapid Transit’) en de lichtere vorm BHLS (‘Bus with High Level of Service’), maar ook voor alle toepassingen van de bus waarmee het openbaar vervoer hoogwaardiger wordt: een slim versnelde stadsbus, een sociaal gedragen buurtbus, een effectieve vraagafhankelijke bus, een comfortabele bus op de langere afstanden, een bustaxi in de buurt, enzovoorts. Inzoomend op BRT en BHLS is de uitdaging telkens om deze vormen van betere bus op de juiste manier in te zetten in de mix van ov-oplossingen. Over hoe dat kan, gaat dit boek. Het boek is doorspekt met buiten- en binnenlandse voorbeelden.

Voor wie 

‘Betere bus’ is  een standaardwerk over hoogwaardige bus voor ontwerpers, planners, opdrachtgevers, vervoerders, politici en bestuurders en reizigers en hun belangverenigingen.

Over de auteurs 

Prof.dr.ir. Rob van der Bijl is bouwkundig ingenieur en als gastprofessor Mobiliteitsplanning verbonden aan de Universiteit Gent. Verder werkt hij sinds de jaren tachtig wereldwijd als zelfstandig expert en publicist (RVDB Urban Planning). Hij staat bovendien bekend als geestelijk vader van Lightrail.nl (1999) en als medeoprichter en ‘lead partner’ van Favas.net (2009). Zijn professionele activiteiten worden gekenmerkt door een multidisciplinaire aanpak op de snijvlakken van stedenbouw, vervoer, cultuur en technologie. Behalve met toegepast onderzoek en regulier onderwijs is hij al zijn hele professionele leven actief als gastdocent aan instellingen en universiteiten wereldwijd. Kijk ook eens op: https://rvdb.favas.net/, https://www.lightrail.nl/ en https://favas.net/.

Dr.ir. Niels van Oort is civiel ingenieur en werkt als universitair hoofddocent Openbaar Vervoer aan de Technische Universiteit Delft en is mededirecteur van het Smart Public Transport Lab. Hij is sinds ruim vijftien jaar betrokken bij ov-projecten en -onderzoek. Zijn belangrijkste expertisegebieden zijn de planning en het (datagedreven) ontwerp van openbaar vervoer. Naast zijn reguliere onderwijs verzorgt hij trainingen en publiceert regelmatig artikelen in (internationale) tijdschriften en algemene media. 

Bestellen? 

Het standaardwerk ‘Betere bus’ zal uit bijna 400 pagina’s hoogwaardige én lezenswaardige kennis bestaan en € 49,95 (ex btw) per exemplaar kosten. U kunt nu met onderstaand formulier alvast uw eigen boek(en) bestellen. Wilt u voor uw organisatie grotere aantallen bestellen? Neem dan even contact op met de uitgever (Geert Dijkstra, geertdijkstra@acquire.nl).  

Meer weten? Dan is de Masterclass Betere bus iets voor u.  

Deze zal in het najaar verzorgd worden door de auteurs. U kunt zich met het bestelformulier ook vrijblijvend op de belangstellingslijst laten zetten zodat u direct als eerste geïnformeerd wordt als datum, locatie, programma en deelnamevoorwaarden bekend zijn. 

Bestelformulier

Klik hier om het boek te bestellen en op de hoogte gehouden te worden van de Masterclass.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Hermes werft nu ook studenten

7 mei om 14:14 uur

Er is een sectorbreed personeelstekort in het openbaar vervoer. Ook bij Hermes in Eindhoven is er niet genoeg…

Lees verder »
descriptionArtikel

FNV zet geplande staking bij Arriva Twente door

2 mei om 16:06 uur

De werknemers van streekvervoerder Arriva hebben er genoeg van. Op maandag 6 mei zullen ze het werk neerleggen…

Lees verder »
descriptionArtikel

Marieke Eyskoot nieuwe stem in bussen van Connexxion, Breng en Hermes

30 apr om 10:06 uur

Marieke Eyskoot, Duurzame lifestyle-expert, is de nieuwe omroepstem in de bussen van Connexxion, Breng en…

Lees verder »
descriptionArtikel

VDL opent nieuwe duurzame fabriek voor bouw e-bussen

19 apr om 09:17 uur

VDL Bus & Coach heeft in Roeselare, in de Belgische provincie West-Vlaanderen, een nieuwe fabriek voor de…

Lees verder »
descriptionArtikel

Amsterdamse kinderen weer gratis met de bus

12 apr om 11:01 uur

Kinderen van vier tot en met elf jaar kunnen tussen 20 juli 2024 en 5 januari 2025 weer gratis reizen met de…

Lees verder »
descriptionArtikel

VDL neemt bustak Van Hool over

9 apr om 08:53 uur

VDL Groep neemt de bus- en touringcarafdeling van het failliet verklaarde Van Hool over. Het Duitse Schmitz…

Lees verder »
-
descriptionArtikel

Van Hool schrapt 1100 banen

12 mrt om 09:21 uur

Van Hool stopt met de productie van bussen in Vlaanderen. Het bedrijf heeft het zelf over een 'strategische…

Lees verder »
descriptionArtikel

Flixbus noteert recordwinst over 2023

29 feb om 15:29 uur

Flix - het moederbedrijf van FlixBus - vervoerde in 2023 maar liefst 81 miljoen reizigers per bus of trein. Dat…

Lees verder »