Einde van een geliefd product: treinkaartacties
Geen goedkope treinkaartacties meer voor iedereen, maar gerichte doelgroepacties om uitsluitend potentiële reizigers te trekken. Dat besluit licht NS desgevraagd toe aan Treinreiziger.nl.
Er blijven dus wel acties via derden bestaan, maar ze krijgen een andere vorm en zijn niet meer voor iedereen beschikbaar. Zo is er in maart een kortlopende AH-actie geweest voor een groep geselecteerde AH-klanten, schrijft Treinreiziger.nl. Alleen per e-mail kregen geselecteerde klanten een aanbieding. Verder werd de actie nergens gecommuniceerd.
Tientje
Het stopzetten van de dagkaartacties was voor Treinreiziger.nl reden om terug te blikken op het ontstaan en de ondergang van het begrip. De eerste dagkaartacties via het Kruidvat was in 2005: voor een tientje een heel weekend kris-kras door Nederland; een groot succes.
Dankzij de samenwerking met retailers weet NS nieuwe klanten te trekken, die anders minder snel de trein nemen. Bovendien beginnen sommige klanten spontaan een reis te plannen, gewoon omdat er actiekaartjes zijn. Het levert dus extra omzet op.
Reacties
Ook het gebruik van de kaartjes neemt toe. In 2012 wordt de Blokker Dal Dagkaart in korte tijd een half miljoen keer verkocht. In 2018 volgt een versobering die de jaren daarna wordt doorgezet. Treinreiziger.nl ontvangt enkele duizenden boze reacties. Het huidige personeelstekort speelt tot slot ook een rol bij dit besluit, concludeert Treinreiger.nl. Lees hier het integrale bericht, inclusief reacties

Meest gelezen vandaag
Meer artikelen met dit thema
Doorbraak op het spoor: vakbondsleden CNV keuren cao-voorstel goed
14 jul om 12:00 uurEr is een doorbraak op het spoor: leden van vakbond CNV hebben maandagochtend ingestemd met het eindbod van NS…
Alternatieve Jongerendagkaart biedt alsnog betaalbare treinreis deze zomer
10 jul om 16:34 uurNu NS de Jongerendagkaart heeft afgeschaft, springt een extern platform in het gat dat is ontstaan. Goedkoop-…
Kamermeerderheid tegen bezuinigingen op regionaal openbaar vervoer
2 jul om 11:07 uurDe motie die de regering oproept om 225 miljoen van de voorgenomen bezuiniging van 335 miljoen euro op het…
NS bouwt 190 sprinters om: meer zitplaatsen in tweede klas
26 mei om 13:28 uurDe NS start deze zomer met het ombouwen van 190 sprinter-treinen om het aantal zitplaatsen in de tweede klas…
Meer onveiligheid door streng overwegbeleid
2 apr om 11:16 uurHet overwegbeleid voor spoorwegen is sterk gericht op verbetering van de veiligheid…
Krachtige stationsconcepten voor betere reizigerservaringen
28 mrt om 14:54 uurHoe ziet het treinstation van de toekomst eruit in een wereld vol diverse reismogelijkheden en ook vol…
Nieuwe look voor Valleilijn
28 mrt om 13:52 uurDe Valleilijn - de treinverbinding tussen Amersfoort en Ede-Wageningen - krijgt een flinke make-over. Eind 2023…
NS presenteert nieuwe dubbeldekker
5 mrt om 14:46 uurNS presenteert de nieuwe dubbeldekker die besteld is bij leverancier CAF met een model op ware grootte. Dat een…
Dieptreurig dat daarmee gestopt is ,ook dat er geen dagkaarten meer verkrijgbaar zijn voor voordeeluren kaartenhouders ; lijkt steeds meer alsof men met de trein MEEMAG [!} ; we kennen allemaal de actie 9 Euro ticket van de Duitsers hoe storm dat liep
Ingediend door Kees Boer op vr, 09/09/2022 - 22:55
Waarom rekent Arriva treinprijzen zonder korting op de regionale lijnen tussen 16:00 en 19:00?
Ook is de 9:00 grens vanuit de regionale begin/eindpunten absurd
Een ander punt voor NS/Arriva is, dat de Q-liner diensten op spoorweg-loze trajecten (H'veen-Lelystad, Leeuwarden-Harlingen-Alkmaar/Hoorn moeten worden opgenomen in de keuze kaarten vrij-reizen en het treintariefsysteem met korting voor iedere reiziger op deze spoorweg-loze lange trajecten
Ingediend door Loek van der Heide op vr, 06/10/2023 - 12:32
Reactie toevoegen