Publiek maakt kennis met nieuwe NS-Intercity

woensdag 6 juli 2022

Een grote groep treinliefhebbers konden afgelopen weekend voor het eerst kennismaken met de nieuwe de nieuwste Intercity van NS: de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG). De 3.500 aanwezigen zagen hoe de 12-jarige treinfan Thomas Bij den Dijk samen met machinist Geert-Jan Buth het startschot gaven in aanwezigheid van Bert Groenewegen, waarnemend president-directeur NS en Henri Poupart-Lafarge, CEO van treinfabrikant Alstom. NS en Alstom hebben de ambitie om de eerste reizigers voor het einde van dit jaar in een rijdende trein te laten stappen.

Bron: NS

De Franse treinfabrikant Alstom ontwikkelt voor NS 99 van deze nieuwe Intercity’s, goed voor in totaal 33.000 zitplaatsen. Met een topsnelheid van 200 kilometer per uur verbindt de ICNG steden en regio’s sneller met elkaar, op de hogesnelheidslijn én conventioneel spoor. Door extra aandrijving, trekt deze trein sneller op dan gebruikelijke treinen op de hogesnelheidslijn, wat goed van pas komt in het kleine Nederland met relatief veel stops. 20 van de 99 Intercity’s zijn ook geschikt voor het Belgische spoor. Zo kan de verbinding naar Brussel verder worden verbeterd.

Testprogramma

Na vele rondjes op het testcircuit in Tsjechië en uren in de klimaatkamer in Wenen met sneeuw en ijs, is inmiddels het uitgebreide test- en opleidingsprogramma in Nederland van start gegaan. Honderden machinisten en conducteurs worden het komende jaar opgeleid om op deze nieuwe trein te werken.

Bekijk hieronder een video over de nieuwe NS-Intercity:

Enkele kenmerken van de trein

· Topsnelheid: 200 km/ uur

· 33.000 zitplaatsen, treinen hebben bij elkaar een totale lengte van meer dan 13 km      

· Geschikt voor Nederlands én Belgisch spoor en voor de Hogesnelheidslijn

· (Rolstoeltoegankelijke) toiletten

· Wifi

· Reisinformatieschermen

· Gescheiden afvalinzameling

· Ledverlichting met Intelligent Light Control

· USB-punten en stopcontacten in 1e en 2e klas

· Schuiftrede voor betere toegankelijkheid

· Drukdichte deuren

· Extra bagageruimte

· Zones voor stilte, werken en ontmoeten

Hoera voor de CEO van de NS,die inzet dat je de treinen moet late maken,die als Franse Firma Alstrom en enorme ervaring hebben in de productie van de Hoge-snelheids -Treinen.Maar ook heel veel ervaring hebben,in de productie van de nieuwe generatie waterstof-aandrijving van de Treinen.En dat had héél veel ellende kunnen voorkomen,met de Fyra-Treinen uit Italie.Die een set-up hebben gekregen dooe een van de beste Japanse Treinen-bouwers,en hofleverancier van de Engelse/Schotse Spoorwegen,ziet via Hitachi.com en ook de Duitse Siemens hadden in het verleden,de Treinen van de NS kunnen leveren.En dat is nu wat ik bedoelt met de zeer Deskundigen,die weten wat ze kunnen inkopen,van het beste Trein-materiaal.En daarmee kunnen de Treinreizigers met vol vertrouwen,plaats nemen,in een veilig/betrouwbaar OV vervoer.En daarmee word ik zo blij van,als voormalig Technicus.

Ziet via:opwegmetwaterstof.nl terug zappen naar datum 22-6-2020,Alstrom en Snam werken samen aan waterstoftrein voor Italië.Maar ook in Nederland heeft een waterstof-trein proefgereden in het noorden van ons land.En vooral die techniek kunnen de vervuilende diesel-treinen vervangen worden,Maar ook een overweging om de veroudere E-Treinen te vervangen door vooral waterstof-aandrijving,zoals in Duitsland/Oosteriijk/Zwitserland worden ingezet,voor een zeer betrouwbaar OV vervoer.En ziet ook de nieuwste technologische ontwikkelingen,en dat is héél divers.Sorry voor mijn ingeslopen tikfouten,maar enige maanden geleden ben ik op mijn E-Bike aangereden,en ben daar nog steeds herstellende van,had beter de Trein kunnen nemen!.

Hoera voor de komst van de waterstof-treinen,vooral in Duitsland gaan ze de verouderde diesel-treinen vervangen,door waterstof-treinen.Wat een toekomst-visie,en wat de NS er aandoen!,en de meerdere aanbieders van de OV,die nog met de verouderde dieseltreinen gebruiken.Ziet via:opwegmetwaterstof.nl:Wereldprimeur:eerste spoortraject met waterstoftreinen,maar ook in Oostenrijk/Zwitserland,maar ook in andere EU-lidstaat-landen is er belangstelling voor.

mooi uitgetest met sneeuw. en in ijs-klimaatkamer .En bij zeer winterse-sneeuw buien,als weer de treinwissels zijn vastgevroren!.Wat weer kan gebeuren,het klimaat is moeilijk te voorspellen,nu en in de komende jaren.Zijn de trein-wissels wel voorzien van verwarmde elementen,die de wissels automatich verwarmen!.Via youtube.nl (tik in) Wie funktioniert eine Weichenheizung?(tik in) München Hauptbahnhof im winter: Weichenheizung in Aktion(tik in) Factor 5 Nominations Film 2013-Weichenheizung.In het belang van de trein-reizigers behouden vertrek en aankomst,bij de komende winterse omstandigheden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Onderzoek: ook inwoners Randstad zien Lelylijn wel zitten

2 okt om 15:23 uur

Adviesbureau Decisio en onderzoeksbureau Populytics bevroegen 11.000 Nederlandse inwoners via een…

Lees verder »
flash_onNieuws

Vanaf 2025 sneller en vaker per trein naar Brussel

15 aug om 10:46 uur

Het aantal intercity’s tussen Nederland en Brussel verdubbelt vanaf 2025, als de nieuwe hoofdrailnetconcessie…

Lees verder »
descriptionArtikel

‘Toegankelijkheid verankerd in dna van NS’

27 jun om 11:14 uur

Voor NS is een ‘bereikbaar Nederland voor iedereen’ een belangrijke missie. Toegankelijkheidsmanager Mariska…

Lees verder »
descriptionArtikel

Verbazing over voorgenomen Eurostar-pauze

6 jun om 10:23 uur
De hogesnelheidstrein Eurostar zal vanaf juni 2024 zeven tot elf maanden niet meer rijden tussen Amsterdam…
Lees verder »
descriptionArtikel

Alstom moderniseert NMBS-locomotieven met ETCS-technologie

24 apr om 12:15 uur

Alstom haalt een nieuw contract binnen voor de modernisering van de NMBS-vloot. Dit contract omvat de…

Lees verder »
flash_onNieuws

NS-Intercity ICNG maakt eerste reis

20 apr om 11:38 uur

Woensdag konden reizigers voor het eerst instappen in de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) van NS. Op het…

Lees verder »
flash_onNieuws

Treinongeluk Voorschoten; 30 gewonden en 1 dode

4 apr om 10:24 uur

Op het traject Leiden – Den Haag is in de nacht van 3 op 4 april rond 3.30 uur een nachttrein van NS gebotst op…

Lees verder »
descriptionArtikel

Ook NS voert in- en uitchecken met betaalpas in

26 jan om 11:42 uur

Vanaf 31 januari kunnen treinreizigers bij de NS naast de ov-chipkaart ook in- en uitchecken met een…

Lees verder »