‘Van Boxtel wil door bij NS als topman’

‘Van Boxtel wil door bij NS als topman’

Roger van Boxtel wil ook na de zomer aanblijven als topman bij NS. Minister Dijsselbloem van Financiën moet daar nog een oordeel over vellen, maar zou daar positief tegenover staan. Dat meldt De Telegraaf op basis van Haagse bronnen.

Van Boxtel kwam 1 augustus vorig jaar aan het roer te staan bij het veelgeplaagde spoorbedrijf. Na de fraude in Limburg ruimde het grootste deel van de top het veld. Van Boxtel werd in eerste instantie benoemd voor een jaar om orde op zaken te stellen. Onder zijn leiding kwam NS met een nieuwe strategie, waarbij de meeste retailformules worden afgestoten en Qbuzz verkocht gaat worden. Ook biedt NS of Abellio niet meer mee op Nederlandse spoorconcessies. De nieuwe strategie kwam grotendeels tegemoet aan de wensen die er in de politiek leefden, maar vanuit de bonden kwam er kritiek. FNV noemde de plannen ‘ambitieloos‘.

De 62-jarige Van Boxtel heeft tot nu toe officieel nog niets losgelaten over zijn ambities. Hij wil in de zomer zijn besluit bekendmaken. Daarvoor is hij in gesprek met de raad van commissarissen van NS. Volgens De Telegraaf wil hij echter door.

Eén reactie

  1. huub adema
    26 mei 2016 om 14:05

    jammer voor dit bedrijf. Het blijft een D66 ér die het liefst alles buiten het hoofdrailnet afstoot. Dat is slecht voor de klant. Daar wordt uberhaupt niet naar gekeken. Het gaat hier alleen om marktwerking waar de klant de dupe van wordt. Het spoor is sinds de marktwerking alleen al vele procenten duurder geworden.

Lees ook