Syntus mag nu echt van start in Utrecht

Syntus mag nu echt van start in Utrecht

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Syntus mag nu echt van start in Utrecht

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) stelt Connexxion in het ongelijk in haar beroep tegen de aanbesteding van het busvervoer in de provincie Utrecht.

De provincie verleende de concessie in juli vorig jaar aan Syntus, maar Connexxion tekende bezwaar en daarna beroep aan. Connexxion vond dat de provincie had moeten onderzoeken of Syntus in in strijd met de Mededingingswet had gehandeld. Ook vond Connexxion dat de inschrijving van Syntus ongeldig is. Syntus zou namelijk zonder voorafgaande instemming van de betrokken concessieverleners en concessiehouders vier buslijnen buiten het concessiegebied hebben aangeboden.

Het CBb heeft alle bezwaren van Connexxion van tafel geveegd. Over minder dan drie weken gaat de concessie al in. Deze duurt tot eind 2023. Aanvankelijk was de planning dat het CBb de uitspraak pas in het eerste kwartaal van 2017 zou doen, waardoor de concessie betwist van start zou moeten.

Adjunct-directeur Emile Broersma van Syntus laat weten op 11 december helemaal zoals beloofd van start te gaan. Extra tijd voor de implementatie van personeel en materieel zegt hij niet nodig te hebben. “We gaan ervoor!”, aldus Broersma.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook