Schonere voetafdruk voor bussen Arriva

Schonere voetafdruk voor bussen Arriva

door in rubriek binnenland, buitenland, bus
Reacties uitgeschakeld voor Schonere voetafdruk voor bussen Arriva

Arriva zet zich in voor het verminderen van de wereldwijde effecten van reizen, het verbeteren van de luchtkwaliteit in overbelaste steden en het minimaliseren van de eigen milieueffecten als bedrijf. Een telematicasysteem voor de bussen in 10 Europese landen moet hiervoor gaan zorgen.

Arriva heeft aangekondigd dat het een contract met TomTom Telematics heeft getekend om hun telematicasysteem te installeren op maximaal 15.000 bussen in het Verenigd Koninkrijk en negen landen op het vasteland van Europa. Deze nieuwste technologie geeft bestuurders onmiddellijke feedback over remmen, accelereren en stationair draaien. Het systeem zorgt ervoor dat het brandstofverbruik met maximaal 6 procent zal dalen en de CO2-uitstoot elk jaar met 72.000 ton zal verminderen, zo zegt Arriva.

Investering in chauffeurs
Jo Humphries, directeur Transformatie van Arriva Group, zegt: “Deze investering in TomTom Telematics is een investering in onze chauffeurs. Elke seconde van de reis moeten onze 32.000 chauffeurs de juiste beslissingen nemen om passagiers veilig naar hun bestemming te brengen. Door regelmatige coaching en training, zullen onze chauffeurs uitgerust zijn om zo goed mogelijk te rijden. Het brandstofverbruik zal verlagen en zo worden substantiële reducties in de CO2-uitstoot gerealiseerd. ”

Webfleet, het fleetmanagementsysteem van TomTom Telematics, geeft Arriva goede inzichten in verbeterpunten van het uitgebreide netwerk. Thomas Schmidt, managing director van TomTom Telematics, zegt hierover: “Het benadrukt bijvoorbeeld inefficiënties die de hoeveelheid brandstofverbruik op een dag beïnvloeden. We zijn blij dat onze innovatieve telematicatechnologie Arriva blijft helpen om zijn langetermijndoelstellingen op milieu- en operationeel gebied te bereiken.”

Tien landen
De installatie van de technologie zal gebeuren in bussen in Kroatië, Tsjechië, Italië, Hongarije, Polen, Slowakije, Slovenië, Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Bij Arriva-bedrijven in Denemarken, Portugal, Servië en Zweden is het systeem al geïnstalleerd.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook