Alexandra van Huffelen vertrokken bij GVB

Alexandra van Huffelen vertrokken bij GVB

door in rubriek railsector
Reacties uitgeschakeld voor Alexandra van Huffelen vertrokken bij GVB

Alexandra van Huffelen is tot nieuwe staatssecretaris van Financiën benoemd. Daarom legt zij haar functie als directeur van de Amsterdamse stadsvervoerder GVB neer.

Van Huffelen wordt staatssecretaris namens D66, de partij namens wie ze al actief was in de Eerste Kamer. Samen met haar partijgenoot Hans Vijlbrief volgt zij Menno Snel op, die moest vertrekken vanwege de kinderopvangtoeslagaffaire.

Van Huffelen (51) was directeur van GVB sinds juni 2014. In de 5.5 jaar die zij aan het roer stond, heeft de stadsvervoerder grote schaalsprongen gemaakt. De start van de Noord/Zuidlijn is wellicht het beste voorbeeld daarvan.

Elektrificatie

Ook stond ze aan de wieg van een nieuw Vervoerplan, waarin emissievrij vervoer een grote rol speelt. De eerste 31 elektrische VDL’s moeten uiterlijk 1 april in bedrijf zijn, vertelt Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Talitha Koek in het komende nummer van OV-Magazine.

De taken van Van Huffelen worden tijdelijk overgenomen door het directieteam, waarbij Mark Lohmeijer ad interim wordt. GVB is wel gestart met de werving van een nieuwe algemeen directeur.

In november 2014 maakten wij kennis met Alexandra van Huffelen, toen zij net was gestart bij GVB.
Lees ook: ‘Echt zonder subsidie kan GVB niet’

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook