Nachttrein Amsterdam – Wenen van start

Nachttrein Amsterdam – Wenen van start

Na vijf jaar is de nachttrein terug van weggeweest. De Nightjet, die het traject Amsterdam – Wenen rijdt, is dinsdag 25 mei voor het eerst in Nederland binnengekomen.

Een slaaprijtuig in de nieuwe Nightjet

Op 24 mei startte het nachttreinennetwerk vanuit Oostenrijk van ÖBB, waarna de rit op 25 mei in Amsterdam aankwam. Onder de inzittenden waren de Oostenrijkse minister Leonore Gewessler en Andreas Matthä, de CEO van de ÖBB. Zij werden verwelkomd door staatssecretaris Stientje van Velhoven en NS-directeur Marjan Rintel. NS en ÖBB gaan de verbinding samen uitbaten. De Nightjet rijdt dagelijks op het traject Amsterdam – Utrecht – Arnhem – München – Innsbruck – Wenen.

Een zitrijtuig in de nieuwe treinverbinding

De Nightjet-voertuigen bestaan uit zes slaaprijtuigen en vier zitrijtuigen, en bieden plek aan 500 treinreizigers. De reiziger kan kiezen uit privéslaapkamers met badkamer, gedeelde slaapkamers met stapelbedden en lig- of zitplaatsen. De totale reis duurt iets minder dan 14 uur.

Reizigers kunnen opstappen in Amsterdam (19.30), Utrecht (20.02) en Arnhem (20.37). Na een goede nacht slaap, is het uitgerust wakker worden in München (7.11), Innsbruck (9.14) of Wenen (9.19).

Nieuwe treinstellen

Oorspronkelijk zou de nieuwe nachtlijn afgelopen december al gaan rijden, maar door de coronacrisis is dit enkele maanden uitgesteld. “De nieuwe rijtuigen zullen een uiterst modern design met nog beter comfort combineren en zullen het klimaatvriendelijke nachtreisverkeer vanaf 2022 naar een volledig nieuw niveau tillen”, liet de ÖBB toen weten.

 

Lees ook: Nieuw depot voor meer Nightjets in Wenen

 

 

Laat een reactie achter

Lees ook