FlixBus neemt verbindingen Megabus over

donderdag 30 juni 2016
timer 3 min

FlixBus neemt de buslijnen van Megabus op het Europese vasteland over. Daarmee versterkt FlixBus haar positie als Europees marktleider op het gebied van langeafstandsbussen.

De overname van het Megabus-vervoer in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje is op 28 juni getekend en wordt naar verwachting in juli 2016 afgerond. Daar vallen ook de grensoverschrijdende lijnen naar Groot-Brittannië onder, die Megabus straks als onderaannemer exploiteert. Daarmee vergroot FlixBus haar portfolio naar twintig landen. Megabus.com maakt deel uit van de Stagecoach Group, een leidende busvervoerder in Groot-Brittannië, de VS en Canada. In 2013 startte Megabus de eerste grensoverschrijdende lijnen van Londen naar Parijs, Amsterdam en Barcelona. Later kwam binnenlands vervoer in Duitsland, Frankrijk en Italië erbij.

Integratie Megabus-aanbod
Max Zeumer, FlixBus MD/Vice President International Business: "Voor het einde van de zomer gaan we het bestaande Megabus-aanbod in dat van FlixBus integreren. De klant heeft op die manier eenvoudig toegang tot een nog groter aanbod.” Megabus-routes vanaf Rotterdam, Amsterdam of Gent zijn al vanaf juli op de website van FlixBus beschikbaar.

André Schwämmlein, FlixBus oprichter en Managing Director: “Ondanks de overname blijven we bij ons bedrijfsmodel; ons team blijft de netwerkplanning, technologieontwikkeling en boekingsplatform evenals marketing en ontwikkeling van het aanbod doen. Dat zijn onze sterke punten.” Touringcarbedrijven – en vanaf juli ook Megabus als nieuwe partner – exploiteren de lijnen en verzorgen de busvloot.

Oost-Europa
Sinds haar start in 2013 heeft FlixBus haar netwerk flink uitgebreid. In januari 2016 kondigde FlixBus de uitbreiding richting Oost-Europa aan. Enkele weken geleden maakte de nieuwe dochteronderneming FlixBus CEE in Kroatië en Slovenië haar marktintrede bekend. Vandaag, op donderdag 30 juni, start de eerste verbinding naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. Daarmee vergroot FlixBus haar aanbod in Europa op 100.000 dagelijkse verbindingen naar 900 bestemmingen in 20 landen. André Schwämmlein: “We kunnen vanaf vandaag een groen netwerk bieden van Bordeaux naar Boekarest. De volgende stap is het uitbreiden van ons aanbod en verdere bestemmingen evenals het aanbieden van nationaal vervoer in Kroatië.”

Ruim 20 miljoen
In 2015 vervoerde FlixBus ruim 20 miljoen klanten in Europa, in totaal ruim 50 miljoen sinds de start met de liberalisering van de busmarkt in Duitsland. Daarmee vervoert FlixBus nu al meer reizigers dan de luchtvaartmaatschappijen binnen Duitsland.

André Schwämmlein: “We breiden niet alleen ons Europese netwerk uit, maar ontwikkelen ook een product voor nieuwe doelgroepen. Voor 2016 verwachten we nog eens 50 procent groei ten opzichte van de huidige passagierscijfers. De concurrentie blijft stevig, maar FlixBus heeft nu al voor miljoenen mensen in Europa de manier van reizen veranderd.“

het zou ook mooi zijn als flixbus bijvoorbeeld gaat samenwerken met ryanair, vliegtuig voor grote afstanden en flixbus om kleinere afstanden af te leggen

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

-
descriptionArtikel

Van Hool schrapt 1100 banen

12 mrt om 09:21 uur

Van Hool stopt met de productie van bussen in Vlaanderen. Het bedrijf heeft het zelf over een 'strategische…

Lees verder »
descriptionArtikel

Flixbus noteert recordwinst over 2023

29 feb om 15:29 uur

Flix - het moederbedrijf van FlixBus - vervoerde in 2023 maar liefst 81 miljoen reizigers per bus of trein. Dat…

Lees verder »
descriptionArtikel

Ook in 2024 gratis ov-kaartjes voor Amsterdamse minima

20 feb om 14:22 uur

De Vervoerregio Amsterdam wil het initiatief met gratis anderhalfuurs-kaartjes voor minimagezinnen in de regio…

Lees verder »
descriptionArtikel

Een kijkje in de keuken bij … VDL Bus & Coach

15 feb om 16:36 uur

Als salesmanager openbaar vervoer bij VDL Bus & Coach is Sjef Maas verantwoordelijk voor de verkoop van…

Lees verder »
person_outlineBlog

Busplatform

6 dec 2023

Ik ben dol op busprojecten. De verduurzaming, de infrastructuur in de openbare ruimte of het modelleren van…

Lees verder »

BRT: Kansrijk, maar gemakkelijk noch goedkoop

1 dec 2023

Dit artikel is een voorpublicatie van het boek ‘Betere bus’, over BRT en andere vormen van hoogwaardig…

Lees verder »

Vlak de internationale bus niet uit

14 nov 2023

Vaak noemen we de internationale trein als alternatief voor het vliegtuig op korte afstanden. Maar de…

Lees verder »

Nederland Bussenland

31 okt 2023

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd, voor het verplaatsen van de strijdkrachten, de auto verder ontwikkeld tot…

Lees verder »