FlixBus neemt verbindingen Megabus over

donderdag 30 juni 2016
timer 3 min

FlixBus neemt de buslijnen van Megabus op het Europese vasteland over. Daarmee versterkt FlixBus haar positie als Europees marktleider op het gebied van langeafstandsbussen.

De overname van het Megabus-vervoer in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje is op 28 juni getekend en wordt naar verwachting in juli 2016 afgerond. Daar vallen ook de grensoverschrijdende lijnen naar Groot-Brittannië onder, die Megabus straks als onderaannemer exploiteert. Daarmee vergroot FlixBus haar portfolio naar twintig landen. Megabus.com maakt deel uit van de Stagecoach Group, een leidende busvervoerder in Groot-Brittannië, de VS en Canada. In 2013 startte Megabus de eerste grensoverschrijdende lijnen van Londen naar Parijs, Amsterdam en Barcelona. Later kwam binnenlands vervoer in Duitsland, Frankrijk en Italië erbij.

Integratie Megabus-aanbod
Max Zeumer, FlixBus MD/Vice President International Business: "Voor het einde van de zomer gaan we het bestaande Megabus-aanbod in dat van FlixBus integreren. De klant heeft op die manier eenvoudig toegang tot een nog groter aanbod.” Megabus-routes vanaf Rotterdam, Amsterdam of Gent zijn al vanaf juli op de website van FlixBus beschikbaar.

André Schwämmlein, FlixBus oprichter en Managing Director: “Ondanks de overname blijven we bij ons bedrijfsmodel; ons team blijft de netwerkplanning, technologieontwikkeling en boekingsplatform evenals marketing en ontwikkeling van het aanbod doen. Dat zijn onze sterke punten.” Touringcarbedrijven – en vanaf juli ook Megabus als nieuwe partner – exploiteren de lijnen en verzorgen de busvloot.

Oost-Europa
Sinds haar start in 2013 heeft FlixBus haar netwerk flink uitgebreid. In januari 2016 kondigde FlixBus de uitbreiding richting Oost-Europa aan. Enkele weken geleden maakte de nieuwe dochteronderneming FlixBus CEE in Kroatië en Slovenië haar marktintrede bekend. Vandaag, op donderdag 30 juni, start de eerste verbinding naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. Daarmee vergroot FlixBus haar aanbod in Europa op 100.000 dagelijkse verbindingen naar 900 bestemmingen in 20 landen. André Schwämmlein: “We kunnen vanaf vandaag een groen netwerk bieden van Bordeaux naar Boekarest. De volgende stap is het uitbreiden van ons aanbod en verdere bestemmingen evenals het aanbieden van nationaal vervoer in Kroatië.”

Ruim 20 miljoen
In 2015 vervoerde FlixBus ruim 20 miljoen klanten in Europa, in totaal ruim 50 miljoen sinds de start met de liberalisering van de busmarkt in Duitsland. Daarmee vervoert FlixBus nu al meer reizigers dan de luchtvaartmaatschappijen binnen Duitsland.

André Schwämmlein: “We breiden niet alleen ons Europese netwerk uit, maar ontwikkelen ook een product voor nieuwe doelgroepen. Voor 2016 verwachten we nog eens 50 procent groei ten opzichte van de huidige passagierscijfers. De concurrentie blijft stevig, maar FlixBus heeft nu al voor miljoenen mensen in Europa de manier van reizen veranderd.“

het zou ook mooi zijn als flixbus bijvoorbeeld gaat samenwerken met ryanair, vliegtuig voor grote afstanden en flixbus om kleinere afstanden af te leggen

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

person_outlineBlog

Bus beleeft een Renaissance

16 jun om 13:00 uur

Van 7 tot 9 juni was in Parijs de Mobility Expo, een beurs voor mobiliteit vooral gericht op alle facetten van…

Lees verder »

Video: wendbare midibus voor stadsvervoer

7 jun om 13:12 uur

Het Nederlandse bedrijf Tribus bouwt al bijna 25 jaar minibussen om naar rolstoeltoegankelijke voertuigen. Drie…

Lees verder »

Waarom de nachttrein een succes is

3 jun om 09:54 uur

Na ruim vijf jaar afwezigheid doen nachttreinen Nederland weer aan. Hoe ziet die comeback eruit? We spreken met…

Lees verder »
eCitaro OV Magazine
flash_onNieuws

eCitaro-concept: kant-en-klare e-mobiliteit

24 mei om 13:34 uur

Evobus (Daimler) presenteert met de ‘eCitaro’ een totaalsysteem voor elektrisch busvervoer. Afhankelijk van de…

Lees verder »
VDL GVB
flash_onNieuws

Amsterdam breidt vloot van elektrisch bussen verder uit

18 mei om 11:10 uur

GVB bestelt 84 nieuwe elektrische bussen bij VDL. Deze 100 procent elektrisch aangedreven bussen worden vanaf…

Lees verder »
Lijn 40 RET
flash_onNieuws

RET neemt tweede serie zero emissiebussen in gebruik

17 mei om 14:47 uur

In Schiedam, Maassluis en Rotterdam rijden nu ook zero emissiebussen op lijnen die eerder nog werden bediend…

Lees verder »
waterstoftrein Siemens DB
flash_onNieuws

Siemens en Deutsche Bahn ontwikkelen waterstoftrein met opslagtank-aanhanger

5 mei om 15:13 uur

‘H2goesRail’. Zo heet het Duitse project voor de ontwikkeling van waterstofsystemen voor het spoor. Het eerste…

Lees verder »
flash_onNieuws

EBS houdt een 'autoloze zondag'

5 mei om 09:37 uur

Komende zondag kunnen ov-reizigers kosteloos gebruik maken van de bussen van EBS. Op 11 december 2021 bestond…

Lees verder »