CAF mag Amsterdamse tram bouwen

CAF mag Amsterdamse tram bouwen

door in rubriek Amsterdam
Reacties uitgeschakeld voor CAF mag Amsterdamse tram bouwen

Het Spaanse CAF mag voor GVB 63 trams bouwen met een optie op nog eens zestig stellen. De voertuigen verschijnen in de tweede helft van 2019 op de baan.

Dat maakte GVB vandaag bekend. De nieuwe trams zijn in eerste instantie bedoeld als vervanging van de series 11G en 12G, die rondrijden sinds begin jaren ’90 op onder meer de Amstelveenlijn. Die lijn wordt op dit moment onder handen genomen en verlengd naar Uithoorn.

CAF kwam als beste uit de bus nadat drie ‘gerenommeerde’ fabrikanten een aanbieding hadden gedaan, aldus een GVB-woordvoerder. Gedurende de Alcatel-periode geven de partijen verder nog geen details over de nieuwe tram. Wel zal volgend jaar een mock-up worden gepresenteerd. In 2022 moet de basisbestelling helemaal zijn uitgeleverd. CAF is op dit moment ook bezig met de bouw van de Utrechtse Uithoftram en de Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) voor NS.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook