Elektrische bussen rondom Leeuwarden
dossier ZE2025

Elektrische bussen rondom Leeuwarden

Rondom Leeuwarden rijden sinds dinsdag zes elektrische bussen. Johannes Kramer, gedeputeerde provincie Fryslân en Anne Hettinga, voorzitter raad van bestuur Arriva Nederland gaven gisteren het officiële startschot. De bussen worden ingezet op zowel stad- als streeklijnen.

De elektrische bussen rijden op diverse lijnen zoals de scholierenlijnen van en naar NHL Stenden Hogeschool en Friese Poort, en naar onder andere Holwerd. Arriva rijdt al met elektrische bussen op de Waddeneilanden, in Den Bosch, in Venlo en in Maastricht. De mogelijkheden om de bussen ook op langere streeklijnen en hov-lijnen in te zetten worden onderzocht. Anne Hettinga: “Elektrische bussen dragen bij aan CO2-neutraler reizen, een schonere lucht en daarnaast zijn elektrische bussen stiller.”

Duurzaamheid meer dan Zero-Emissie
Duurzaamheid is voor Arriva meer dan zero emissie. Met een mix aan vernieuwende en klassieke maatregelen verbindt Arriva zich aan duurzaamheid. “De ZE-transitie is natuurlijk één van de belangrijkste onderdelen binnen duurzaamheid.” Waar mogelijk kijkt Arriva met opdrachtgevers hoe Zero Emissie (ZE) kan worden gerealiseerd binnen de bestaande concessies. Tegelijkertijd is de vervoerder met innovatieve trajecten bezig zoals de WINK-treinen, partiële elektrificatie en de CO2-meetlat.

Lees ook: Noorden test batterij- en waterstoftreinen

Eén reactie

  1. Steeds meer elektrisch busvervoer. Maar in Salland dan? - Duurzaam in Salland
    2 april 2019 om 08:21

    […] stadsbussen in Maastricht zijn allemaal elektrisch. In Amsterdam rijiden ze ook op stroom. Rondom Leeuwarden ook elektrisch. In Groningen en Drenthe is de emissie terug naar 0. Dus vroegen we ons af hoe de […]

Lees ook